Dames

11-11-2019 | Sven Spooren

Atomix - Sporting Pelt : 15-20

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Atomix op het programma. Aangezien zij net onder ons stonden in het klassement, zouden we dus tegen onze rechtstreekse concurrent spelen. Helaas moesten we naast onze twee gekwetsten deze week ook Nathalie en Edita missen. Gelukkig werden we versterkt met 3 dames uit D2! De opdracht van de ‘Wouten’ was duidelijk. We zouden er alles aan doen om 2 punten mee naar Pelt te nemen. We begonnen vastberaden aan de wedstrijd. De verdediging stond er en ook in aanval konden we meerdere kansen creëren. De doelpalen waren ons, in tegenstelling tot vorige week, goed gezind. Via Sarah, Hanne en Anouk Smets konden we dan ook al vrij snel een kleine voorsprong opbouwen. Die voorsprong konden we behouden en ook langzaam verder uitbreiden. Ruststand: 5-10. Een mooie voorsprong om de rust in te gaan, maar de wedstrijd was zeker nog niet gewonnen. Atomix is een gedreven ploeg die het hier niet zomaar bij zou laten. Ons gekende ‘dipje’ in de tweede helft was helaas ook deze zaterdag aanwezig. Atomix kon langzaam maar zeker dichterbij komen. Minuten lang kregen beide ploegen, ondanks verschillende kansen, geen bal in de netten. Dit ook dankzij Aitana, die weer een sterke wedstrijd keepte. Zo bleef de score een lange tijd 14-16. Uiteindelijk was het de treffer van Jolien die zorgde voor vertrouwen en die de wedstrijd terug onze kant op deed kantelen. Door nog enkele Peltse treffers van op verschillende posities en nog een paar belangrijke reddingen van Aitana, werd de wedstrijd afgefloten op een eindstand van 15-20. Opdracht volbracht: de 2 punten zijn binnen!