D1
31-10-2021 | Sven Spooren

Dames gaan winnen in Meeuwen - Goed herstel Edita !

D1 speelde zaterdagavond in Meeuwen. Er ontbraken 3 speelsters van het gewoonlijke elftal. Tijdens de opwarming liep het al mis: Op een ongelukkige manier botste Edita keihard tegen een speelster van Meeuwen, op dat moment keken ze allebei naar achter om een tegenaanvalpas te vangen. Na twee scans is Edita intussen terug thuis, weliswaar met een zware hersenschudding en een schedelbreuk. Het heeft tijd nodig, maar het zal vanzelf genezen.

Gelukkig konden we rekenen op hulp van enkele Ligadames: Karen, Maren en Tine. Na het woelige begin van de avond werd het startschot gegeven met een halfuur vertraging. Met een 0-3 score werd Meeuwen meteen in achtervolging gezet, een verdienste van een sterke verdediging. Pas na 8 minuten kregen we een tegendoelpunt. De tegenpartij kwam terug tot 2-3, maar dankzij mooi samenspel in aanval konden we weer wat afstand nemen: 3-7. In de eindfase van de eerste helft liep de aanval wat stroever, maar we waren zeer opgelucht dat we mochten rusten met een driepuntenkloof. Tussenstand: 6-9.

Meeuwen begon sterk aan de tweede helft, na 40 minuten stond het 11-11. Met enkele tijdstraffen en penalty's aan beide kanten bleef de wedstrijd spannend. Ook bij het publiek liepen de gemoederen hoog op. Pelt verzilverde elke penalty, terwijl Meeuwen maar 2 van de 5 keer de bal in het net kreeg dankzij enkele mooie reddingen van onze keepster. In het laatste kwartier bouwde Pelt weer een voorsprong op, en ook nu hield een sterke Aitana enkele belangrijke shots uit ons doel. Het stond 13-18 met nog 5 minuten op de klok. We bleven ongezien rustig en speelden slim, zo konden we de wedstrijd winnen. Eindstand: 15-19.

Het was 60 minuten knokken, maar het resultaat mag er zijn. Nog nooit eerder wonnen we met deze ploeg tegen Meeuwen! Dankzij deze overwinning blijven we nummer 2 in de rangschikking. Graag nog een shoutout naar Sarah, die in topvorm was!