Dames

19-12-2021 | Sven Spooren

Ligadames sluiten heenronde af op tweede plaats !

Zaterdag speelden de Ligadames hun laatste wedstrijd van 2021 tegen en in Kortessem. Deze wedstrijd bepaalde wie er voor de winterstop op de eerste plek kwam te staan. Zenuwachtig, maar met veel zin en vertrouwen, begonnen we weer met een voltallige ploeg en extra mankracht Dorien aan de opwarming. Als snel was duidelijk dat er hars gebruikt zou worden, iets wat we niet vaak doen in onze competitie en waarop we ons dus even zouden moeten aanpassen.
Beide ploegen begonnen met een 6-0 verdediging en bleven enkelen minuten spelen zonder dat er doelpunten vielen. De openingsgoal kwam langs Peltse kant en was een duidelijk startschot voor beide ploegen om verder in actie te schieten. De score ging gelijkmatig op, beide ploegen verdedigden sterk waardoor we in aanval niet door elkaars verdediging geraakten. Na 22 minuten stond het pas 5-5 en werd een time-out genomen. Tijd om wat gretiger te werken in aanval en de verdediging strak te houden. Ondanks 2 goede, maar ongelukkige afgeweken blocks en 2 penalty’s kwam Kortessem toch niet dichterbij. We gingen rusten met 7-10.

Dorien zat goed in de match en dat werd ook door Kortessem opgemerkt. Zij schakelden over naar een mandekking op Dorien in de tweede helft. Dit samen met ons welbekend dipje zorgde voor wat tegenslag, 12-12 na 8 minuten. We hadden meer moeite met aanvallen dan gehoopt door het vastzetten van Dorien, waardoor enkele doelpogingen in het water vielen. Julie haalden verschillende mooie ballen en een penalty uit het doel waardoor het na 15 minuten spelen 18-18 stond. Na een nieuwe time-out schakelden we over naar een 5-1 verdediging, waarbij Violetta de middenman een mandekking gaf. Dit zorgde voor minder snelheid in de aanval van Kortessem, maar zij haalden hierdoor wel enkele (on)terechte penalty’s binnen. Tel hierbij dan ook 2 keer 2 minuten in 1 aanval, waardoor we nog maar met 4 op het veld stonden. De stress was te voelen op en langs het veld, 20-20 met nog 2 minuten op de klok. Rustig blijven was de boodschap! Kortessem kon nog 1 keer scoren door hun gretige opbouwster. We probeerden de bal nog te onderscheppen in hun aanval, maar de 30 minuten waren sneller voorbij dan we wilden. We zijn er 100% voor gegaan, maar zullen de winterstop dus op plaats 2 ingaan. Het resultaat was niet zoals gehoopt, maar een mooie en goede wedstrijd was het zeker!

Een dikke merci aan Dorien om nog maar eens ons team te versterken en Jolien om ons rustig te houden op de bank!
Dames Liga en Tweede Nationaal wensen jullie alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!