Dames

Dames Liga
23-09-2019 | Sven Spooren

Sporting Pelt - Pentagoon Kortessem

De speelsters van de Liga maakten vandaag hun debuut tegen Kortessem, de enige provinciegenoot uit de reeks. Trainers Wout² konden voor deze thuismatch op een grote kern rekenen. Pelt kwam als beste uit de startblokken en stond na 10 minuten 4-1 voor. Dit mede dankzij een zeer sterk keepende Katrijn die enkele prachtige reddingen uit haar mouw schudde. Kortessem moest het vooral hebben van enkele vinnige opbouwspeelsters, maar ze geraakten niet door de Peltse verdediging. Sporting ging de rust in met een verdiende 12-6 voorsprong na een sterke eerste helft.

De tweede helft begon dramatisch voor Pelt. Kortessem kwam het best uit de kleedkamer, want het kon door enkele balverliezen en concentratieverlies bij de thuisploeg terugkomen tot 12-12 na 37 minuten. Alles viel terug te herdoen. Trainer Wout stuurde zijn troepen bij en Sporting kon weer uitlopen tot twee doelpunten. Net toen Pelt opnieuw beter in de match kwam, sloeg het noodlot tweemaal toe. Jolien kreeg haar derde tijdstraf, waardoor ze naar de tribune moest. Daarnaast had Katrijn te veel last van haar knie zodat ook zij de strijd moest staken. Heleen nam haar verantwoordelijkheid en toonde zich een waardige vervangster in doel. Kortessem had echter bloed geroken en trok stevig door: 17-19 met nog vijf minuten op de klok. Onze dames gaven echter niet op, en ze kwamen een minuut voor tijd weer op voorsprong 20-19. Kortessem scoorde nog in die laatste minuut, waardoor de wedstrijd eindigde op 20-20. Enerzijds een domper voor Pelt na een zeer sterke eerste helft. Anderzijds kijken we terug op een geslaagd debuut in de Liga-reeks waarin we direct een eerste punt rapen. Proficiat dames ! Volgende keer voor de twee punten !