Copyright R Vander Sanden
08-09-2019 |

Analyse na de winst tegen Bevo

T2 Björn Timmermans met zijn analyse van de wedstrijd:
“Ik vond dat we goed verdedigd hebben, we stonden goed in de dekking. Alleen de voorzetting in aanval zat niet goed. We moeten echt zoeken in aanval, we maken ook maar 12 doelpunten. We krijgen ook 4 domme doelpunten tegen door de ‘empty-goal situation’. Dit moeten we beter uitspelen. Want op dit niveau beter wordt dat direct afgestraft.
In de tweede helft hebben we, door het uitvallen van Robin, onze dekking wat moeten aanpassen. Je zag dat Bevo daar optimaal gebruik van maakte. Daarom zijn we terug naar een 6-0 verdediging gezakt en kregen we terug meer controle. Maar het vlotte niet echt. Op 10 minuten voor tijd staan we 3 doelpunten achter maar dan zie je de weerbaarheid van onze ploeg. Mannen zoals Falke, Jerry en Kohlen stonden op, een goede wedstrijd van onze youngster Louis Vandebeeck, Van Leeuwen die goed stond te pakken en Vernooy die een rots in de verdediging was. Dat heeft ons over de streep getrokken.”

Louis Vandebeeck met zijn analyse van de wedstrijd:
“Een stroef wedstrijdbegin met een aantal 2-minuten straffen voor ons omdat de verdediging er niet stond. Onze aanval liep niet soepel genoeg, de bal ging niet snel genoeg rond om onze afstandsschoten te nemen. Na de TO van coach Vlijm begonnen we in verdediging harder aan te pakken en daaruit volgde dan een snellere aanval. Zodoende dat we bij de rust 2 doelpunten voor stonden.
We komen uit de kleedkamer zoals we de wedstrijd zijn aangevat. Niet sterk genoeg in verdediging. De wedstrijd kantelde na de TO van Martin. Ik kwam er terug in op rechts en zodoende kwamen er meer ruimtes aan de buitenkanten. Ik denk dat we de wedstrijd in verdediging winnen aangezien we door de ‘empty-goal situation’ toch een paar doelpunten hebben tegen gekregen maar voor de rest niet echt veel hebben weggegeven.”