H2
04-04-2022 | Sven Spooren

H2 met thuiszege tegen Jemeppes

Na 1 punt uit de eerste twee moeilijke verplaatsingen in de play-downs, kreeg Sporting zondag het bezoek van Jemeppes. De opdracht was duidelijk: winnen.

Pelt begon supergoed aan de wedstrijd. Vooral in verdediging stond het top met daarachter een sublieme Nick (reddingspercentage van 68%). Zowel uit tegenaanval als gewone aanval werd er vlot gescoord. Zo stond er na 20’ spelen maar liefst een score van 11-1 op het bord.
De laatste tien minuten van de eerste helft liepen gelijk opgaand waardoor er gerust ging worden met 17-6 voor de thuisploeg.

De tweede helft begon nog redelijk. Er waren weliswaar meer slordigheden bij Pelt, maar Jemeppes kon hier niet van profiteren. Bij een stand van 22-13 na 44’ denk je dan ook dat de match gespeeld is. Helaas was dit niet het geval. De thuisploeg begon de ene fout na de andere te maken en de bezoekers straften dit genadeloos af. De dekking stond niet meer goed en Pelt slikte zo doelpunt na doelpunt. De vele (terechte) twee minuten voor de thuisploeg hielpen hier ook niet bij. In een mum van tijd kwam Jemeppes terug tot 3 doelpunten: 25-22 met nog 6 minuten te gaan. In aanval werd er gelukkig wel weer gescoord en met twee stops van Simon op twee open kansen, werd de zege uiteindelijk veilig gesteld.

De wedstrijd eindigde op 30-27. Hierdoor klimt Pelt naar de tweede plaats in de play-downs. De komende twee weekends zijn er geen wedstrijden. De volgende match staat gepland op 24 april tegen de leider in het Dommelhof om 18u00: Amay.