Liga 1
29-09-2019 | Sven Spooren

HKW Waasmunster - Sporting Pelt

In de Liga had zaterdag de topper tegen Waasmunster plaats. HKW verloor de eerste wedstrijd met één goal verschil van Uilenspiegel dus we waren gewaarschuwd.

In de beginfase nam het Sporting de beste start, Benjamin opende de score, HKW ging nog naar een 2-1 dan echter een Pelts reeksje via Benjamin, Kenzo (2x), Tom, Door (2x) en Thomas naar een snelle 2-8 na 10'. De verdediging stond sterk, ondertussen knabbelden Waaslanders Thijs en Mathias echter wat aan de achterstand, en brachten zo Waasmunster op 8-10 in de 20', Pelt had nu iets meer moeite met scoren en had al enkele (open) kansen gemist.
Sporting ging richting rust met een 8-12, echter niet gerekend met Wolf (was hij terug gevonden in het Waasland ?) 3x aan het schot voor HKW, laatste minuut nog even ontsteltenis omdat we dachten dat de rust bereikt was, maar de onduidelijke klok, gaf blijkbaar nog een minuut te spelen aan, terwijl het leek dat de speeltijd bijna om was, dat leidde tot een "overhaast" shot, zo kwam er nog een tegengoal op slag van rust: 11-12.

Begin tweede helft kwam Waasmunster iets scherper uit de kleedkamers, nam voor de eerste keer een voorsprong met 13-12 en 14-13, daarna ging het op en af met vooral Sporting aan de goede kant, 10' 14-16, 20' 18-18, met een spannend slot, enkele strategische Time Outs aan beide zijden, en een voorsprong voor HKW in de 29' van 21-20, de gelijkmaker van Victor (op rechterhoek) naar 21-21, de goal daarna van Damon voor de 22-21, het lobje van linkerhoek Michiel voor de 22-22, en in de allerlaatste seconde nog een shot buitenkant paal vanuit het Waasland. Wat een laatste minuten ! Eindstand 22-22.

Vanuit een prima verdediging zat er veel meer in, jammer van enkele gemiste open kansen, maar het werd echter geen Untergang, merci aan coach Guido om de afwezige coach Robrecht te vervangen !

Sporting : Lambrecht Michiel (3), Bongaerts Benjamin (3), Vandebeeck Door (2), Lehaen Thomas (2), Van Vlierden Kenzo (6), Lehaen Victor (1), Lukkesen Tom (5), Jarne Arts, Nick Deekens, Vandenboer Seppe, D'Hondt Simon, Vandebeeck Jeff, Smets Kamiel, Van Mierloo Lode

tijdstraffen : 4x 2' Sporting, 5x 2' HKW