Copyright Tina Kolthof
02-09-2019 |

Pelt debuteert met nederlaag

Op een academische zitting ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de handbalclub uit Neerpelt werd zaterdag de officiële naamsverandering bekendgemaakt. Sporting NeLo heet voortaan Sporting Pelt.

Zo’n 300 km verderop in het Nederlandse Zwartemeer ging de A-kern van Sporting op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Maar Sporting incasseerde een dreun van jewelste. In de eerste helft kon Pelt de schade nog beperken tot twee doelpunten (15-13), maar in de tweede helft nam Tim Remer de thuisploeg op sleeptouw en stond er meteen een verschil van vijf treffers op het scorebord. Jerry prikte af en toe nog tegen, maar het was allemaal te weinig om Hurry-Up pijn te doen en nog van de overwinning af te houden. “Verliezen met zeven doelpunten verschil komt hard aan”, weet ook doelman Thijs Van Leeuwen. “Maar geen plaats voor excuses. We waren niet goed genoeg. De rug rechten en zaterdag tegen Bevo reageren.”

PELT: Jerry 7, Falke 5, Van Sloot 1, Tasevski 3, Köhlen 1, Vandebeeck 2, R. Schoenaker 4.