BENE-LEAGUE
20-10-2019 |

Pelt keert met lege handen terug uit Aalsmeer

Na maar liefst 3 uren bussen door werken op de A2 kwamen we tijdig aan in het hol van de leeuw. Het blijft een moeilijk huwelijk: Sporting Pelt en lange verplaatsingen. We hadden Hurry-up en Houten al gehad en nu dus Aalsmeer. Telkens met hetzelfde teleurstellende resultaat... Daar moeten we toch eens iets op gaan vinden!

In alle geval troffen we een gewond dier aan dat door zijn gemiste start gezond agressief aan de start kwam! Heel de wedstrijd zou Aalsmeer een betere wedstrijdmentaliteit en meer karakter tonen. Wat er ook geprobeerd werd. Na een snelle 2-0 brachten Falke en Kohlen ons snel terug naar een 2-3 voorsprong, meestal goed vrij gespeeld door Silva. Echter was de linkse kant van Aalsmeer (Nils Dekker en Niels De Jong) een gesel voor de Sporting defensie. Beiden werkten aan een hoog percentage af en ook onze doelmannen kregen er het lichaam niet achter. Aalsmeer nam vervolgens definitief, bleek achteraf, de leiding over via 5-4 (10 min), 12-7 en 12-9 na 20 minuten. Bart Kohlen had er ondertussen al 4 in liggen maar vanaf dan stokte zijn productie. Hij zou geen strafworpen of hoekschoten meer scoren. Ephrahim nam het team dan op sleeptouw en scoorde 4x op rij maar toen Aalsmeer ook in ondertal vlotjes scoorde bleek het een moeilijke klip te nemen! We scoorden nog 18-16 in ondertal maar onze keeper geraakte niet snel genoeg terug in doel en zo legde Aalsmeer de 19-16 ruststand on the buzzer vast.
In de tweede helft ging het van kwaad naar erger in dekking. Ook in aanval stokte het. We geraakten er niet door en de missers en balverliezen stapelden zich op. De 2e en laatste time-out werd al genomen na 40 minuten en bij een 25-17 stand. Het was al tijd voor een alles-of-niets tactiek. We gingen 7 tegen 6 spelen en in verdediging gingen we na een 5-1 en een 6-0 systeem nu over naar een individuele dekking op draaischijf Trainivicius. Aanvankelijk kwamen we weer wat dichter (27-22 na 44 min) maar we kregen het achterin niet dicht en Aalsmeer ging het spel vreselijk vertragen en dan is het moeilijk om bij te benen natuurlijk. Bij een 30-24 na 50 minuten was de wedstrijd gespeeld. Falke werd eindelijk wel gevonden en hij zorgde met nog 4 doelpunten voor een kleine resultaatverbetering maar dat was onvoldoende om Aalsmeer van de verdiende zege te houden. Hun linkerkant scoorde maar liefst 23 keer! We hebben nu een weekje pauze. Onze Nederlandse internationals zijn even weg maar die extra week moet de trainersstaf de kans geven om de snaren opnieuw goed te stemmen zodat het muziekje op 2/11 thuis tegen Volendam weer beter klinkt! Dat is weer een wedstrijd van moéten.

Aalsmeer: Dekker 6, Castien, Mik 4, De Jong 9, van Offeren 1, Verbeij, De Knegt, Benghamen 2, Jansen, De Maat, Trainivicius 3, Bottinga 4, Michielsen, Blaauw 1/1, Vink 4.

Sporting Pelt: Denert, Van Leeuwen, Vernooy 1, Vansloot 2, Silva 1, D Vandebeeck, L Vandebeeck, Jerry 8, Tasevski 3, Kohlen 4/2, Falke 6/2, R Schoenaker 3, P Schoenaker.

SR’s: Van Laarhoven en Thijssen