Liga 3
11-11-2019 | Sven Spooren

Sporting Liga 3 wint in Lokeren.

Zondag reisde een 9 koppig team af naar Lokeren voor de volgende speeldag in de Liga 3 reeks. Er werd goed gestart, de verdediging stond ok, en de aanval liep behoorlijk. Wel werd er langzaam, 't was zondag, gespeeld. We liepen een beetje uit, en hadden aan de rust een mooie voorsprong bij elkaar gespeeld. 3-5 na 10', 4-7 na 20', ruststand 7-12

Tijdens de pauze had de coach van Lokeren een ander tactisch plan gesmeed, hij had gevraagd om Jeff in de 10', die in aanval en verdediging lekker stevig stond, te immobiliseren. De richtlijn werd precies uitgevoerd in die 10', en Jeff moest dus het veld verlaten (weliswaar na een onvrijwillige slag) met een lekker gekloven wenkbrauw (reparatiekosten met weekendtarief 119 €, werkelijke kost 15 €, rest ziekenkas). Met geen echt andere pivot in de ploeg werd het nu wat zoeken, die van Lokeren hadden al bloed gezien, en roken het nu ook, dus duwden door en kwamen langzaam dichter. Telkens was het Quevain "De Aal" Natkiel eerst met een prachtige lob die terug een kloofje maakte naar 14-16 in de 13', bovenop Victor "Lange" Lehaen met een goaltje naar 14-17, maar dan het laatste Lokers offensief dat hun naar 17-17 bracht. Ondertussen had keeper Joeri, vandaag Youri Denert-achtig bezig, al een prima partij gekeept, hij dwong dan een 7m mentaal tegen de lat, en daarna kon opnieuw die duivelse Aal met een schijnbeweging de 17-18 in de 26' vastleggen, Tom nam de twijfels in de laatste minuut weg met een 17-19 eindstand. Zweet, wat bloed en (vreugde)tranen, maar wel 2 belangrijke punten mee naar Pelt !

Winnaars : Joeri, Leandro (1), Gilles, Victor (2), Luca (3), Jeff (4), Kamiel (2), Tom (3) en Kevin (4)

Dappere verliezers : Benjamin, Mattis, Robin, Laurens, Bernardus, Joachim, Geert, Jorne, Louis, Sam en Jasper