21-11-2021 | Sven Spooren

Sporting Pelt haalt uit tegen Visé 39-29

De heenronde werd afgesloten met een prachtige zege tegen rechtstreekse concurrent Visé. Een ‘man of the match’ uitkiezen was eigenlijk een oneerlijke opdracht want dit was een teamprestatie zoals je dat in een teamsport wil zien! Strijdlust, kwaliteit, veel inzet, mooie acties, het publiek dat erachter stond, mooie doelpunten, stevige defensie, geweldige doelman en dan volgt een logische overwinning! Toch kregen doelman Van Leeuwen en jonkie Spooren, oververdiend, de lauwerkrans. Spooren begon verschroeiend in de basis; hij scoorde al heel snel 4 doelpunten op rij maar dirigeerde zijn team alsof hij dat al jaren deed. Nochtans is Robbe pas 20 jaar! Tommie Falke is iets ouder maar zo verdomd snel! Het lijkt soms of hij al een kwartier vooraan staat te wachten om de bal te ontvangen op tegenaanval om vervolgens te scoren. Sporting liep zo in de beginfase snel (letterlijk) uit naar 7-4 (10m) en hield het gaspedaal ingeduwd om na 20 minuten al met 6 doelpunten voorsprong (14-8) Visé duidelijk te maken dat er vanavond in een kolkend Dommelhof geen punten te halen waren! De ingevallen Bello bracht Visé aan de rust nog terug tot 17-13. Maar man van de eerste helft was Robbe Spooren die er toen al 7 in het netje had liggen! Maar met de ruststand van vorige week in Volendam in het achterhoofd wist Sporting dat het nog 30 minuten vol aan de bak moest! Vancosen deed de Sporting defensie pijn maar Konitz, Falke en Louis Vandebeeck met enkele prachtige bommen hielden Sporting nog altijd comfortabel op voorsprong met 25-20 na 40m en 31-26 na 50 minuten. Doelman Van Leeuwen kreeg zijn verdiende applausvervanging want hij ranselde de ene na de andere bal uit zijn doel. Sporting had Visé ondertussen helemaal leeg gespeeld en Schoenaker mocht zijn kracht in de slotfase nog eens tonen. Hij scoorde 4 doelpunten in die slotfase en telde zo Visé helemaal uit! Een dansend Dommelhof vergat even de Corona-ellende en ging een feestende nacht tegemoet. Visé werd immers terug naar Luik gestuurd met een klinkende 39-29 overwinning. Volgende week starten we de terugronde met opnieuw een thuiswedstrijd tegen Bevo.

En de JM10 liepen ook mee op bij de start van de wedstrijd !

Keep it safe!

Sporting: Deekens, Denert, Van Leeuwen, Vansloot 2, Vandenboer, Falke 8, Pronk, Tasevski, Kohlen 6/2, Konitz 4, Vandebeeck L 6, Vossen, Schoenaker 5, Spooren 8, Vandebeeck D.

Visé: Brixhe, Cravalhais, Gava 3, Ranc 1, Massat 2, Plessers, Nguema, Delatte 1, Vancosen 9, Boyon, Lahonda 2, Hougardy 1, Kedziora 2, Bello 7/3, Hadzic 1/1

SR’s: Van Kessel en Hommen