Heren

H1
17-10-2021 | Sven Spooren

Sporting Pelt wint ook vlot van Initia Hasselt : 22-40

De gekwetsten komen stilaan terug. Tasevski, Köhlen en Spooren werden nog gespaard, maar waren wedstrijdfit indien nodig. Konitz begon op de bank maar liet zien, zodra hij mocht invallen, weer fit te zijn!

Smet op deze prestatie was de enkelblessure van Louis Vandebeeck die nog wel het openingsdoelpunt scoorde, maar even later zwaar door zijn reeds getormenteerde enkel ging.  Maandag bij de dokter opvolgen maar het zag er niet goed uit! Zijn jongere broer Door Vandebeeck kreeg en nam zijn verantwoordelijkheid op de rechteropbouw. De linkshander, vaak perfect bediend door Konitz, scoorde maar liefst 8x werd zo samen met Falke en Vossen topscoorder. Hasselt deed nochtans goed mee in het openingskwartier. Yme Bertels werd als afwerker gezocht na fraai combinatiehandbal en hield Hasselt ruim een kwartier in de wedstrijd, 4-4 na 10 minuten. Na een goed kwartier kwam Bartosz Konitz het veld op en alles viel meteen in de juiste plooi. Hij zorgde niet alleen zelf voor gevaar maar deelde rijkelijk assists uit. Hij nam steeds de juiste beslissingen, gaf passes met de juiste timing naar de vrijstaande ploegmaat en als hij de kans kreeg gooide hij de bal er ook zelf in. Vossen, week na week beter, en Door Vandebeeck profiteerden optimaal. Als dan Falke ook nog uit zijn sloffen schiet op tegenaanval, weet je het wel. Via 9-11 na 20 minuten werd het koffie drinken met een 13-19 ruststand.

In de tweede helft was de brandstof bij het jonge Hasselt stilaan op. Het meeste buskruit bij Bertels was verschoten in de eerste helft en onze keepers kregen steeds beter de schoten onder controle. Het bijna logische gevolg was dat Pelt verder door kon duwen met als gevolg een groot verschil: 16-27 (40') en 21-34 (50') en dat met vele wissels. Konitz en Vossen kregen na 45 minuten definitief rust, maar de voet bleef ook bij de invallers op het gas (invallers is eigenlijk een slechte woordkeuze want het niveau van de jonge jongens is zeker Beneleague waardig)! Hasselt had het wat moeilijk met afwerken in die 2e helft, maar daar zat een prima ingevallen Youri Denert ook voor iets tussen. Het is een luxe om 3 uitstekende doelmannen in de rangen te hebben. Enkele bommen van Schoenaker bezegelden definitief het lot van Initia. Sporting Pelt won tot nu toe al zijn wedstrijden (4x) op verplaatsing – hopelijk blijft dat zo want er komt nog wel wat aan!

Na enkele, op papier, makkelijkere wedstrijden volgt nu een kwartet van topwedstrijden: achtereenvolgens Hurry-Up (thuis), Bocholt (uit), Volendam (uit) en Visé (thuis). Een andere vaststelling na bijna 1/3e van de reguliere competitie (maar ook na enkele tegenstanders uit de bodem van het klassement): Sporting staat op een mooie 2e plaats en heeft het meeste doelpunten gemaakt (241) en het minst aantal tegendoelpunten moeten slikken (185). Daarom dat we, op doelpuntensaldo, nipt Bocholt achter ons houden. Dat beloven nog mooie wedstrijden dus verwachten we onze aanhang massaal op de volgende wedstrijden!

Hasselt: Meinicke, De Bruyn, R Heeren 2, Schiffeleers 1, Van Der Goten 2, Willemans, Bertels 7, Schellingen, Versteegden, Gevers 3, Dhanis 4/4, Degbey 1, Poppe, Boiten 2, S Heeren.

Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Denert, Vansloot 2, Vandenboer 1, Falke 8/3, Pronk 1, Tasevski, Spooren, Kohlen, Konitz 6, Schoenaker 4, Vandebeeck L 1, Vossen 8, Vandebeeck D 8, Lambrecht 1.

SR’s: Box en Tuinstra