24-10-2021 | Sven Spooren

Sporting laat puntje liggen tegen Hurry-Up

Het publiek had er zin in! Het steunde de ploeg van de eerste tot de laatste minuut maar het was nagelbijten!

Hurry-Up nam een complexloze start in Dommelhof: 0-4 na 7 minuten! Sporting moest hard werken om bij te benen. Na 10 minuten was het 3-5 en het duurde tot de 13e minuut tot Sporting langszij kwam: 5-5. Gesteund door het publiek erop en erover en via enkele bommen van Robin schoenaker nam Sporting de wedstrijd in handen: 9-7 na 15 minuten en zelfs 12-8 na 20 minuten. Maar Sporting morste met de kansen om de wedstrijd dood te doen! 3 gemiste strafworpen en ook op tegenaanval lukte het niet altijd, doelman Tot bleek een echte sta-in-de-weg te zijn. Hurry-Up kreeg daardoor moed en via Azenha en Blauw kwamen zij terug to 13-12 en 15-13 aan de rust.

Coach Bjorn Timmermans had het voor de wedstrijd nog gezegd: als we 30 doelpunten scoren, winnen we! Zover kwam het dus niet. Sporting nam de wedstrijd terug in handen via Vansloot en Tasevski,  20-16 na 40 minuten maar doelman Tot van Hurry-up weigerde op te geven. Opnieuw stopte hij meerdere gemaakte doelpunten en zo kwam Hurry-up na 50 minuten via 24-22 weer in het kielzog van Sporting Pelt. Sterker nog: het kwam helemaal langszij via 25-25. Zenuwslopende slotminuten en Konitz zelf op steal en in ondertal scoorde de 26-25. Dragan Vrgoc bracht Hurry-up weer langszij: 26-26 met nog 1,5 minuut op de klok. Slordig balverlies van Sporting maar ook missers, onder druk, van Hurry-up betekenden een puntendeling! Op basis van de prestatie van doelman Tot niet onverdiend voor Hurry-Up, maar Sporting had het zelf laten liggen door teveel gemiste kansen. Geen man overboord want door het verlies van Aalsmeer staat Sporting stevig in de top vier. Volgende week volgt Bocholt en dat gaat niet om de klassering maar is een pure derby op het scherpst van de snee waar er vooral veel prestige op het spel staat. Allen daarheen.

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Spooren, Lehaen, Pronk, Vansloot 3, Vandenboer, Falke 4, Tasevski 2, Köhlen 3, Konitz 4, Vossen 1, Schoenaker 6/3, Lambrecht, Vandebeeck D 3.

Hurry-Up: Tot, Braker, Meijer, Boonstra, Azenha 6, Blauw 4, Brinks, Henrique, Jansen 5, Fiege, Riksten, Vrgoc 3, Jaspers 8/5.

SR’s: Cappa en Schreder