24-04-2022 | Sven Spooren

Sporting niet op de afspraak in Visé: 29-25 verlies

Sporting deed gisteren geen goede zaak in Visé. Het verloor en ziet zo Visé langszij komen in de rangschikking. Nu volgen er 2 thuiswedstrijden, dinsdag 3 mei tegen Tongeren en zaterdag 7 mei tegen Bocholt. De thuiswedstrijden worden nu van levensbelang om de finale alsnog te halen.

In de eerste helft had Sporting de kans om ver uit te lopen maar teveel missers maar vooral ook teveel technische fouten hielpen de thuisploeg in het gareel. En dat ondanks een fantastisch keepende Youri Denert die in de eerste helft quasi onklopbaar was. Maar dat was ook zo aan de overkant want collega Plessers stond net zo goed te pakken! Resultaat: 6-6 na 20 minuten! Ook aan de rust hingen de bordjes nog 12-12 gelijk. Sporting moest het doen zonder Schoenaker (knie, out voor de rest van het seizoen) en Köhlen (hiel). Daartegenover stond de terugkeer van Marco Vernooy die uit zijn handbalpensioen is gehaald om Robin Schoenaker in dekking te vervangen. Marco deed het al meteen prima! In de tweede helft was het toverdrankje van de keepers ietsje minder straf want er werd veel meer gescoord. Tot 18-18 na 40 minuten volgde Sporting maar tussen de 40e en 50e minuut werd het verschil gemaakt door Visé. Sporting scoorde 8 minuten niet meer en Nguema, Carvalhais en Hougardy deden dat eens te meer voor de Luikenaars waardoor een beslissende 24-20 score op het bord stond na 50 minuten. Falke deed wat hij kon, scoorde maar liefst 10x maar moest ook vaststellen dat er bij de thuisploeg iets meer overtuiging zat dan bij de onzen. Zo won Visé met 29-25 en hield de 2 belangrijke punten thuis. Sporting staat zo met de rug tegen de muur en zal alvast zijn 3 thuismatchen moeten winnen om alsnog tot in de finale te geraken! Onze supporters zijn dus bij deze uitgenodigd om ons te komen steunen op dinsdag 3 en zaterdag 7 mei!

Visé: Delatte, Plessers, Carvalhais 4, Gava, Kedziora 6/3, Brixhe, Massat, Vancosen 4, Nguema 6, Boyon 1, Bello 4, Hadzic, Hougardy 4, Ranc.

Sp Pelt: Denert, Vanleeuwen, Deekens, Van Sloot 2, Vandenboer 2, Falke 10/2, Vernooy, Pronk 3, Tasevski, Konitz 6, Vandebeeck L, Vandebeeck D, Stollman, Vossen, Spooren 2, Lambrecht.

SR’s: Cappa en Schreder