BENE-LEAGUE
29-09-2019 |

Sporting verliest in Houten

Sporting Pelt heeft het enkel en alleen aan zichzelf te wijten dat het geen punten meebracht uit Houten. Wie 38 doelpunten slikt kan geen aanspraak maken op de overwinning! Zo simpel is het! Het was allemaal veel te braaf. Over de hele wedstrijd vielen er voor de spelers slechts 5x 2-minuten (2x Pelt + 3x Houten), de coaches kregen beiden ook elk eenmaal 2-minuten. Dat zegt ook al iets!

Sporting opende de debatten en nam, ondanks slecht afwerken, de leiding: 4-6 na 10'. Echter nam het in dekking de zaken onvoldoende ernstig. Met name De Jonge en vooral Berendsen werd de rode loper uitgelegd. Zij mochten vaak zonder contact hun ding doen en scoorden samen maar liefst 23 doelpunten! En toch werd geen van beide topscoorder. Er was maar één aanvalsstrategie die goed liep bij Sporting en dat was de tegenaanval. Bart Köhlen maar vooral Tommie Falke liepen de ziel uit hun lijf (samen 11 doelpunten vóór rust). Falke scoorde maar liefst 14x en is week na week uitblinker bij Sporting ! En toch was het Houten dat door het slappe verdedigen van Sporting in de wedstrijd geholpen werd en er zo ook in ging geloven! Het werd zo 13-11 na 20'. Sporting knokte zich dan wel terug tot 18-17 maar on the buzzer werd het alsnog 19-17 voor Houten.
Een korte preek tijdens de rust zorgde voor een blitzstart, het werd onmiddellijk via Vandebeeck en Falke 19-19 en Tommie bleef scoren en hielp zijn team weer naar een voorsprong van 2 doelpunten. Ook de ingevallen doelman Youri Denert hield enkele goeie ballen. Houten was echter niet van slag en kwam terug langszij (25-25 na 40'). Voor Sporting Pelt kwam dan Robin Schoenaker toch even helpen in de dekking, in een 5-1 of 6-0 systeem. Het was zeker een bemoedigende invalbeurt, maar Robin miste, net als de ook ingevallen Tasevski - logischerwijze -, nog wedstrijdritme. Alles werd geprobeerd maar de instelling (allerbelangrijkste kwaliteit in verdediging) was er onvoldoende! Berendsen liet het allemaal niet aan zijn hart komen en bleef scoren. Zo liep Houten opnieuw uit tot 31-29. Sporting begon nu te overhaasten en 5 minuten voor tijd stond een schijnbaar onoverbrugbare kloof van 3 doelpunten op het bord. Een alles-of-niets poging bracht Sporting nog terug tot op 1 doelpunt. In de slotseconden veroverden we nog de bal maar de gelijkmaker scoren zat er net niet meer in. Zo verliest Sporting pijnlijk in Houten en loopt zo een achterstand op die enkel tegen rechtstreekse concurrenten recht gezet kan worden. Te beginnen volgende week thuis tegen Hasselt!

Houten: Van Kregten, Voogt, Klinkenberg, Teewissen 3, Pronk 1, Rutten, De Bok, Hoefnagels 4, Zwarthoed, Van Gool 3, De Jonge 10, Noelvis 3, Zonneveld, Marx 1, Berendsen 13/2.

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Denert, Vansloot 2, Silva, Falke 14, Jerry 5, Tasevski, Vernooy 5, Kohlen 7/3, Schoenaker R, Schoenaker P, Vandebeeck 4, Spooren.

SR’s: Kessel en Tasescu