BENE-LEAGUE
13-10-2019 | Sven Spooren

Sporting wint in Visé : 31-36

Het geloof was er maar je moet het toch nog altijd maar gaan doen! Gaan winnen in Visé is echt niet simpel. Maar het nieuwe licht in de sporthal deed ons deugd, we zagen het volledig zitten! Sporting Pelt nam de beste start en heeft heel de wedstrijd voor gestaan. Het was gewoon een verdiende overwinning! Onze linkshanders waren geweldig goed geïnspireerd. Louis Vandebeeck en Bart Köhlen netten samen 17 doelpunten en waren dus zo goed voor bijna de helft van de Peltse productie. Louis werkte aan een heel hoog percentage af en Bart Köhlen potte vanop het kleinste hoekje, echt zoals in zijn allerbeste tijd ! Beiden speelden hun beste wedstrijd voor Pelt tot nu toe!

Sporting nam brutaal de leiding: 2-6 na 10 minuten en Visé was steeds op achtervolgen aangewezen. Vancosen was natuurlijk het belangrijkste aanspeelpunt bij de Luikenaars en ondanks goed verdedigen van Vernooy en Schoenaker kon Vancosen toch regelmatig door onze defensie buffelen. Hij zorgde ervoor dat Visé tot op 2 doelpunten terug kwam: 9-11 na 20 minuten. De eindsprint was echter voor Sporting dat via Falke en Jerry opnieuw een 4-punten kloof op het bord knalde: 14-18 aan de rust.

Jerry, die ook in de dekking als ‘indiaantje’ erg belangrijk was om de actieradius van Kedziora in te dijken, knalde ook 7 belangrijke doelpunten binnen. Het signaal voor Visé om Ephrahim op te wachten met individuele dekking. Dat speelde echter in de kaart van Vlatko Tasevski en onze hoeken, want zij profiteerden optimaal van de extra ruimte, het werd zelfs 14-20. Maar toch drong Visé het eerste kwartier in die tweede helft nog heel erg hard aan want het kwam op kousenvoeten en al knokkend terug in de wedstrijd, ook al door wat geklungel van de scheidsen. Eerst een achterbal geven en vervolgens corrigeren tot penalty of een gescoord doelpunt afkeuren om onduidelijke reden... Visé profiteerde en via 20-23 na 40' en zelfs 21-23 werd het opnieuw spannend. Echter ontbond opnieuw Bart Köhlen zijn duivels en weigerde zo Visé te laten terug komen. Ook Falke liep zijn tegenaanvallen en deed Visé pijn met enkele rake prikken. Het verschil bleef zo 3 doelpunten bij het aanbreken van de laatste 10 minuten: 25-28. Visé speelde alles of niks maar het 7 tegen 6 spelletje mislukte en tweemaal profiteerde Jerry met een lange bal in doel. Köhlen en Falke kregen nog een publiekswissel maar eigenlijk verdiende het hele team dat, inclusief onze 2 doelmannen! Er werd overtuigend uitgespeeld en zelfs nog verder uitgelopen tot de verdiende 31-36 op het bord stond. Na Hasselt scoren we dus nu een 4 op 4 tegen een moeilijke tegenstander en dat geeft moed en hoop om volgende week de lijn door te trekken in Aalsmeer. Opnieuw een hele lastige verplaatsing (we wonnen er de afgelopen 3 jaar nog nooit) maar we zitten in de goede flow. Deze focus moeten we trachten te houden!

Visé: Brixhe, Gava 1, Kedziora 3, Cusumano 1, B Danesi 1, Flajs 3, Vancosen 8, Marchal 1, Bello 4, Schenk 1, Siraut, Hadzic 8/7, S Danesi.

Sp Pelt: Vanleeuwen, Denert, Vansloot, Silva, Falke 6, D Vandebeeck, Jerry 7, Tasevski 2, Vernooy 1, Kohlen 10/3, R Schoenaker 3, L Vandebeeck 7, P Schoenaker, Lukkesen.

SR’s: Van Kessel en Tanasescu