Copyright R Vander Sanden
08-09-2019 |

Sporting wint van Bevo met 31-29

De kop is eraf, de eerste punten zijn binnen! Tegen een zwaar gehavend Bevo kon Sporting Pelt in een daverend Dommelhof de punten thuis houden. Ook Sporting had te maken met blessurelast. Keeper Youri Denert en Robin Schoenaker waren out met een enkelblessure. Schoenaker kon nog één helft in verdediging meedraaien, maar Youri werd vervangen door de 17 jaar oude Nick Deekens (keeper van de J18). Die dekselse Nick hielp zijn team door in te vallen bij een strafworp en hij wist die met een geweldige reflex ook nog onschadelijk te maken! Dommelhof ontplofte een eerste maal!
Het was nochtans Bevo dat de beste start nam: 2-5 na 10 minuten. Dan namen Jerry en Falke het roer over, 8-8 na 20 minuten en 12-10 aan de rust. In de tweede helft stond Bevo een de goede kant van de score en via Vandebeucken en profiteerde het ook van de ‘empty goal situation’, 17-18 na 40 minuten. Ook Jordens was in die periode nauwelijks af te stoppen op cirkel! Bevo nam zelfs 3 doelpunten voorsprong een kwartier voor het einde! Falke deed ondertussen, zowel in aanval als verdediging, fantastische inspanningen en toonde dat je nooit mag opgeven en moet blijven strijden!
De ingevallen Tasevski (ook al niet 100% door een blessure aan de knie) en de slimme Vandebeeck ondersteunden topscorer Jerry met de broodnodige doelpunten; via 24-24 (50') werd het heel erg spannend in de slotfase. Het publiek ging er helemaal achter staan en toen ook Kohlen zijn duit in het zakje deed kwam Sporting 2 doelpunten voor na 58 minuten (31-29) en die gaf het niet meer af. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar de punten bleven in Pelt! Volgende week moeten we naar Atomix en trachten op te schuiven in de ranking. Maar Atomix maakte het gisteren Hurry-Up bijzonder moeilijk dus dat wordt opnieuw 60 minuten knokken!

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Vansloot, Silva 1, Falke 7, Vandebeeck D, Spooren, Jerry 9, Tasevski 3, Vernooy, Kohlen 5/3, Vandebeeck L 5, R Schoenaker, P Schoenaker 1, Lukkesen. 6x 2m + 1xR (Vansloot 51')

Bevo: Van Grunsven, Versteijnen, Stijweg 2/2, De Kuyper 4, Van Berlo 3, Polman, Serras 1, Vandebeucken J 9/3, Vandebeucken N 3, Jordens 4, Bertels 3, Vandeheuvel. 4x 2m.

SR’s: Box en Tuinstra