Copyright Tina Kolthof
16-09-2019 |

Sporting wint vlot in Haacht.

Sporting Pelt speelde gisteren geen goed eerste kwartier en stond veelal 2 doelpunten in het krijt (6-4 na 10'). Wouter Schroven en aanvankelijk Toon De Vis hielden Atomix op voorsprong. Bij Sporting speelde Ricardo Silva een dijk van een match. Hij scoorde en liet scoren. De kleine Portugees hielp zijn ploeg zo langszij (11-12 na 20'). Hij profiteerde optimaal van de bijna individuele dekking die Jerry te beurt viel. Hij kon zo ook collega spelverdeler Tasevski een plezier doen door de knie van Vlatko rust te geven zodat hij niet moest invallen. Het was echter de omstelling in verdediging van 6-0 naar 5-1 dat Atomix de adem afsneed en ook doelman Van Leeuwen kon zo groeien in de wedstrijd. Falke (opnieuw weergaloos) en 3x Jerry hielpen Sporting aan een 14-18 voorsprong aan de rust.
In de tweede helft klampte Atomix nog even aan (20-24 na 40') via pivot Beckers maar Köhlen, Peter Schoenaker en steeds Falke sneden Atomix de adem af. Ondertussen deed de stevige dekking van Sporting (met Vernooy en R Schoenaker in het centrum en Jerry ervoor) wat het moest doen. Topschutter Toon De Vis wist er geen raad mee en kon ook niet meer in stelling gebracht worden. Ondertussen bleek Silva enkel door een rode kaart (Delfosse) af te stoppen maar de kwieke Portugees streed gewoon verder en werkte zijn puike wedstrijd mooi af! Zo liep Sporting uit naar 23-33 (50'). In die slotfase mocht de 18-jarige Spooren zijn eerste in de BNL scoren, gaf ook nog een mooie assist aan Schoenaker, kreeg ook de 17-jarige Door Vandebeeck zijn minuten en keepte de ook al 17-jarige Nick Deekens een wel heel sterk wedstrijdeinde. Open kansen en strafworp werden door Nick uit het doel geranseld en hij zette zo zijn droom verder. Een geruststelling voor Youri Denert die zo zijn blessure rustig kan uitzitten. Hopelijk pikt Youri volgende week weer aan want dan spelen we DE derby van het Noorden tegen Bocholt. Die zullen na de nederlaag van gisteren wel erg geprikkeld aan de start komen. Dat zal zo ook bij Sporting het geval zijn. Sporting won zo overtuigend van Atomix met 26-38.

Atomix: Hendrikx, De Vis 4, Vandeghinste, W Schroven 6, Beckers 5, Van Haesendonck, Delpire, Pocz-Nagy 2, Hellemans, Claes 1, Bisschop 1, Bliuvas 3/2, Cucus, Delfosse, Wauters 4. 3x 2m + 1x R.

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Van Sloot, Silva 5, Falke 9, D Vandebeeck, L Vandebeeck 2, Jerry 8, Tasevski, Vernooy 3, Kohlen 6/2, R Schoenaker, P Schoenaker 4, Lukkesen, Spooren 1. 4x 2m.