Jeugd

04-04-2022 | Sven Spooren

J14 pakken Limburgse titel tegen Hasselt

Zo gespannen als de snaren van een Stradivarius 🎻 waren ook de zenuwen van de Sporting spelers vóór de aanvang van de topmatch tegen Hasselt. 🤾‍♂️De inzet was dan ook de moeite waard, want wie wordt niet graag Limburgs kampioen natuurlijk? 🏆
Al snel werd duidelijk dat beide ploegen graag met die eer gingen lopen. 🚶 Hasselt ging verschroeiend van start en zette Sporting meteen onder druk. 🎇 De tegenstander pakte uit met mooie combinaties en een oerdegelijke verdediging. 🏰 Onder andere de gewiekste Hasseltse Gareth Bale ⚽️ deed Sporting pijn. De thuisploeg zag sterren. ⭐️ Het mes tussen de tanden dan maar. 🔪 De wedstrijd ging gelijk op, zowel qua doelpunten als qua inzet. 🔀Het was hard tegen onzacht. 💪🏻Sporting hield de adem in toen Door gekwetst naar de kant moest. ✋🏻Even bekomen... Na 18 minuten was er nog maar 10 keer gescoord, 5-5. 🥅 De kansen waren schaars en werden jammer genoeg te vaak onbenut gelaten. 🤌🏻 Nonchalance in de passing, 🤪gebrek aan concentratie 😙 of misschien nog onder de indruk van de Hasseltse aanpak... 😳
Noordzee-gewijs keerde het tij gelukkig. 🌊 Na enkele geslaagde tussenkomsten kwam de thuisploeg voor het eerst op een gevleide voorsprong. 🥵 Een duidelijk signaal voor meer. 📈 Zoals de fluitketel van een gepensioneerde Nederlandse komiek: Sporting onder stoom! 💨 Dat leverde hen een marge van 4 doelpunten op met de rust. 10 - 6. 🤗
Na de rust probeerde Hasselt orde op zaken te stellen, maar dat bleek moeilijk. 😤Meerdere keren 2-minuten aan de broek 👖 en enkele penalty's hielpen daar niet bij. 2️⃣2️⃣2️⃣ Penalty-prins Zeno was genadeloos, 🙋‍♂️attente Thiebe kwam goed tussen ↩️ en Finn torende boven alles en iedereen uit. ✈️ 16 - 6. Beide ploegen leken het hierdoor kwijt: Hasselt de kluts en Sporting de focus. 🤔Was het de trainer, dan wel de aanmoedigingen 📣 vanop de bank van de gekwetsten Toon en Majid, feit was dat de goals nu bij de vleet vielen. 🤩 Tuur toverde met passes 🧙 , Cas en Toontje op de loer 👀 , Door weer op dreef 🚀 en Thiebe als een trein. 🚆 Doe daar nog Robbe in 't kwadraat bij en dan weet je dat het goed komt. 👌🏻Het eindsignaal naderde... Tuuuuuuuuuuuuuuut! 👂
Eindstand 23 - 12. De buit binnen. 🥇 Limburgs kampioen! De trainer en spelers van de eerste ploeg 🔴⚪️, alsook de talrijk opgekomen supporters 👨🏼‍🦱🧑🏼‍🦰🧔🏻‍♂️👵🏻👴👩🏻‍🦰👦🏾👩🏼‍🦱 méér dan trots op The Next Generation. Mooi toch. ❤️🤍
De Ronde van Vlaanderen is één dag vroeger gestart. 🚴🏼Even genieten, dan voetjes terug op de grond, hard trainen en door op hetzelfde elan. 🙌🏻 Step aside, Sporting is coming! 👹