Dames

25-04-2022 | Sven Spooren

D1 klopt Haacht en D2 verliest in Izegem

D1
Na een dikke maand rust mochten de dames van D1 hun wedstrijdtenue nog eens aantrekken. Tegenstander Atomix kwam zondagnamiddag op bezoek in het Dommelhof.
We startten de match dan ook met veel enthousiasme. Atomix kwam in het begin niet tot scoren. Wij creëerden veel open kansen, maar hadden enkele missers. Het stond 4-0, maar de tegenpartij kon terugkomen. Na 5-5 herpakten we ons: we waren gretig in verdediging, veroverden de bal en scoorden via snelle counters. Ruststand: 11-8.
De tweede helft zou moeten starten zoals de eerste, en dat lukte aardig. De Haachtse verdediging had geen antwoord op de snelheid van Dorien, die er bal na bal in gooide. Ook Karen liet enkele mooie acties zien. Zo stond het 20-12 na 45 minuten spelen. In verdediging moesten we vooral letten op de pivot. Onze aanpak in verdediging werd af en toe bestraft met een strafworp, die telkens gescoord werd. Toch hadden we 60 minuten lang de overhand, ondanks onze dipjes. Eindstand: 26-20.

D2
Zaterdag 23 april vertrokken de Ligaploeg (zonder coach) naar nummer 1 in de competitie: Izegem. Wout Peters werd na de winst in Heist op den Berg vorige week gevat door COVID-19 en moest zijn taak als coach doorgeven aan Maren. Na 2,5 uur stilzitten begonnen we gezamenlijk aan de opwarming.
Op voorhand werd het al duidelijk dat onze verdediging een muur moest zijn, mochten we Izegem willen bijhouden. Zo gezegd zo gedaan, na 14 minuten stonden we 2-6 voor. Een eerste time-out werd genomen en coach Maren gaf enkele werkpunten aan, en motiveerde ons om zo sterk door te gaan. Izegem schakelde na de time-out een versnelling hoger in zowel aanval als verdediging. Onze verdediging was sterk, maar door enkele stomme passen en balverlies kon de thuisploeg hiervan profiteren en zo scoren op tegenaanval. Izegem had wisselspeelsters om U te zeggen en waren fysiek dus moeilijk te kloppen. Ruststand: 16-6, tijd om opnieuw de draad op te pikken.
De tweede helft werd zoals het begin van de wedstrijd gestart, mooi samenspel en open kansen vanuit Peltse kant. Toch had Izegem duidelijk de overhand in het spel, ze werkten goed af en konden steeds meer scoren op tegenaanval. Ondanks de eindscore konden we aan de terugrit beginnen met opgeheven hoofd. Sterke verdediging, goede motivatie op het veld en een goed sturende coach Maren! Eindstand: 33-15.
Bedankt Jolien om je vrije zaterdag op te geven voor een tripje naar Izegem!