18-12-2023 | Sven Spooren

D1 naar Eynatten, en D2 in de Beker van Limburg

Eynatten - D1

D1 mocht zaterdag voor het eerst naar het Duitstalige deel van het land, en niet voor het minste duel. Eynatten-Raeren is nieuw in onze reeks, gezakt vanuit Eerste Nationale.
Dat het moeilijk ging worden, was vanaf de eerste minuut duidelijk. Vanuit elke positie loert er gevaar bij de tegenpartij, en elke fout van ons werd onmiddellijk afgestraft. We keken al snel tegen een 7-1 achterstand aan, hoog tijd voor een time-out dus. De verdediging schoof goed bij en na een moeizame start kregen we eindelijk de bal tussen het kader. We knokten ons terug tot 9-7, maar dichter kwamen we niet. Ruststand: 13-10.
Na de pauze speelden we nooit op ons normale niveau. We maakten veel technische fouten, misten open kansen en vonden geen ritme in aanval. Er ontbrak heel veel om er een mooie wedstrijd van te maken. De tegenpartij kon een hoger niveau aanhouden en zette veel druk in aanval. De Peltse defensie hield nog wel stand maar daar is ook alles mee gezegd. Op dat moment werd het een kwestie van schadebeperking. Eindstand: 25-17.
Zo is de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Eynatten neemt de eerste plaats over van ons in het klassement, al hebben wij nog een wedstrijd tegoed.

Beker van Limburg: D1/D2 - Bocholt

Op 17 december speelden de dames de 1/8 finale van de Beker van Limburg tegen de Bocholt. De combinatie van speelsters uit D1 en D2 zorgde ervoor dat de wedstrijd moest starten met een 0-3 achterstand. Supporters waren talrijk aanwezig in het Dommelhof voor deze spannende wedstrijd!
De eerste helft begon sterk via rechterhoek, Tine zorgde al na enkele aanvallen voor de 2-3. Het hoge tempo en de vinnige middenspeelster van Bocholt zorgde voor enkele balverliezen of onafgewerkte doelkansen. Bocholt verdedigde sterk, namelijk via een 5-1 verdediging. Hierdoor liep het in onze aanval soms wel stroef en kon Bocholt enkele tegenaanvallen lopen. Joyce keepte een sterke eerste helft en haalde zowel zes- als negen-metershots uit het doel. Penalty’s werden in de eerste helft voornamelijk gescoord door Anouk en Rune. Opvallende beslissingen van de scheidrechter zorgde voor overtalsituaties bij beide ploegen. Ruststand: 7-13 in het voordeel van Bocholt.
In de tweede helft verbeterde ons samenspel duidelijk en kon er gemakkelijker gescoord worden. Het wedstrijdritme zat er beter in, totdat Dorien voor de rest van de wedstrijd mandekking kreeg. Hier werd goed op geanticipeerd, waardoor de score gelijk op ging voor de resterende 25 minuten. Jolien nam in de tweede helft de penalty’s voor zich en hielp ons zo aan 3 extra doelpunten. Een rechtstreeks doelpunt van Anouk, vanuit een fout-situatie, werd helaas afgekeurd. In de laatste minuut kreeg Bocholt een penalty, maar deze werd door Aitana uit de netten gehouden. Met nog 10 seconden op de klok en een 19-19 op het scorebord werd het even spannend op en naast het veld. Bocholt had nog 1 aanval, maar kon deze niet omzetten naar een shotkans: 2 x 5 minuten verlenging als resultaat. In het eerste deel kwam de tegenpartij niet tot scoren. Daarna verhinderde Bocholt het opzetten in de middencirkel en dus moest er een speelster naar de bank. Tijdens deze extra tijd namen we duidelijk de bovenhand en toonden we dat wij de sterkere ploeg waren! Eindstand: 26-22. De speelster van de match was Jolien, met maar liefst 12 doelpunten op haar naam!