Dames

26-09-2023 | Sven Spooren

D1 speelden een slag bij Waterloo

Waterloo – D1

Zondag avond trok D1 richting Waterloo, een nieuwkomer in de reeks! De ploeg promoveerde vanuit de Waalse Liga. De speelsters hadden reeds een overwinning op zak, dus we zouden hen zeker niet onderschatten. En zo was het Waterloo die de eerste cijfers op het scorebord toverde. Gelukkig gingen we er binnen 10 minuten over. We maakten wat technische fouten, maar dankzij onze snelheid was het hard werken voor de tegenpartij. Er lag veel ruimte op de cirkel, ideaal voor pivots Hanne en Nathalie. Onze efficiëntie kon omhoog, al stond de Waalse doelvrouw goed te keepen. Waterloo zorgde voor weinig dreiging in aanval, toch kregen ze de bal tussen de palen met enkele verrassende shots. Tegen het einde van de eerste helft kroop de vermoeidheid in de benen bij de tegenstander, hoewel ze een volle bank hadden. Zo namen we wat afstand. Ruststand: 7-12.

Met de plaatselijke rugbyploeg die voor decibels en sfeer zorgde, waanden we ons even in het Dommelhof op een zaterdagavond. De rust bewaren was dus de boodschap. De Peltse verdeding stond sterker waardoor Waterloo bijna niet tot scoren kwam. Wij maakten in deze wedstrijdhelft vaker doelpunten vanop afstand. Charlotte incasseerde onderweg een klap in het gezicht, maar de scheidsrechters besloten er niets aan te doen. Toch konden we de match op een rustige manier verderzetten. De verdediging verzwakte niet tot het laatste fluitsignaal weerklonk in het hol van de leeuw. Eindstand: 12-24.