Dames

D1 vs. Young Black Arrows
28-11-2021 | Sven Spooren

D1 tegen onze Youn Black Arrows

We kregen de vraag van de Young Black Arrows om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen, en daar konden we geen nee op zeggen. Wegens een volgeboekt Dommelhof vond het duel plaats in de Bemvoort. Wout, Marie, Edita, Jolien en Anouk ontbraken in de kern. Wederom werd dit probleem opgelost door versterking van de Ligaploeg: Wout, Maren, Lene, Tine, Bente en Iris. Met een nieuwe tenue en een (voor de laatste keer) gevulde tribune begonnen we aan de wedstrijd.

De tegenpartij schudde ons wakker met een onverwacht shot uit stilstand. Het werd al snel duidelijk dat de Young Black Arrows niet vies zijn van de kruising. Het is een jonge en vinnige ploeg, maar de Peltse verdediging deed haar werk. Ook in aanval ging het goed, enkele nummertjes werden omgezet in doelpunten en Gitte kon Hanne vlot bereiken op pivot. We konden meerdere keren een tegenaanval lanceren richting Sarah, die erin slaagde om te scoren. Tussenstand: 17-13.

In de tweede helft zetten we de positieve trend verder. Vanop elke positie vloog de bal in de netten. Met maar 2 wisselmogelijkheden bij de nationale ploeg, sloeg de vermoeidheid toe. Nog meer dan in de eerste helft, had de tegenstander het moeilijk om voorbij onze verdediging te geraken. De meeste afstandsshots geraakten niet over het blok van Dorien en Nathalie. Lene maakte de 30ste goal vanop de 9-meterlijn. Eindstand: 30-21.