Dames

02-05-2023 | Sven Spooren

Dames 1 en 2 behaalden overwinning

𝗗𝗮𝗺𝗲𝘀 𝟭
We begonnen moeizaam aan de eerste minuut. Enkele missers van ons en zuivere shots van de tegenstander later, zag het er niet goed uit. Na 10 minuten hadden we al 9 tegendoelpunten moeten slikken. We werden wat gretiger in verdediger en beperkten de ruimte voor de tegenstander, maar in aanval moest het beter. Gelukkig konden we dankzij onze stevige verdediging de schade beperken. Kortessem kon daarna nog maar 4 keer de netten vinden in de eerste helft. Ruststand: 13-8.
We wilden er alles aan doen om de tegenpartij in te halen, maar dat lukte niet meteen. Zo ging het van 13-8 naar 18-12 op 10 minuten. Dankzij het vastzetten van 2 opbouwers kreeg de tegenpartij het moeilijk en was het grootste gevaar geweken. Ze kregen minder doelkansen, en wij konden veel ballen onderscheppen. In aanval speelden we op een mooi tempo en ook de afstandsshots belandden tussen de palen. Lene en Dorien zorgden voor snelheid op de 9 meter. Hanne werd stevig aangepakt op de cirkel, maar kreeg de ballen toch nog voorbij de keeper. Rune verzilverde de penalty’s. Kortessem kon nog maar 3 keer scoren in de laatste 20 minuten. Zo werd ons doorzettingsvermogen nog maar eens beloond. Eindstand: 21-23. Volgend weekend speelt ook D1 de laatste match van het seizoen. Zaterdag om 14.30 spelen we tegen Atomix in het Dommelhof.

𝗗𝗮𝗺𝗲𝘀 𝟮
Zondag 30 april speelden de Ligadames, met versterking van Dorien (D1), tegen Schoten. Aangezien het Dommelhof in gebruik was voor het EMJ, speelden de dames hun laatste wedstrijd van het seizoen in de Bemvoort. Tegenstander Schoten was met een volle bank wissels al vroeg van de partij, maar begon pas enkele minuten op voorhand met opwarmen. Na wat vertraging aan de tafel kon de wedstrijd beginnen.
We pakten de wedstrijd wat slapjes aan omdat we ons lieten meeslepen in het tempo van de tegenstander. 60 minuten lang ging de wedstrijd gelijk op en hadden we een voorsprong van 1 á 2 punten. Onze verdediging stond weer stevig, Schoten kon hierdoor moeilijk de netten vinden. Wanneer zij toch tot op 6 meter geraakten, stonden Joyce en Julie klaar om de ballen uit het doel te houden. Er werd in aanval goed samengespeeld en ruimte gecreëerd voor elkaar. Enkele ballen langs de goal en op de paal gaven Schoten de kans om een voorsprong te nemen in minuut 50. De extra focus van Pelt werd in de laatste 5 minuten beloond. We speelden enkele systemen en wisten hierdoor terug de leiding te nemen. Julie hield in de laatste minuten nog een penalty uit de netten, waardoor we de wedstrijd konden afsluiten met 20-18 winst!
Met deze score behalen we dan ook een mooie 4de plaats in het klassement! Voor een nieuw samengestelde ploeg zijn we heel erg fier op deze plaats en kijken we uit naar wat volgend seizoen te brengen heeft! We willen graag Wout bedanken voor zijn uitstekende coaching en hoe hij ons doorheen de afgelopen seizoenen heeft laten groeien! Zowel als team als individueel staan we weer enkele stappen verder. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe functie binnen de jeugd en hopen hem nog veel op en langs het veld te zien.