Dames

Dames Tweede Nationale
06-10-2019 | Sven Spooren


Dames Tweede Nationale winnen van GBSK !

Na de peptalk van Wout V. (die het deze keer moest doen zonder Wout P.) en een goede opwarming begonnen onze dames gemotiveerd aan de match.

De dames van GBSK waren duidelijk nog niet wakker van de lange rit. Na 12 seconden kreeg één van hen 2 minuten, omdat ze met een speelster te veel op het veld stonden. Hier maakte Dorien goed gebruik van waardoor we al vlug een goaltje op voorsprong kwamen. Al snel volgde het tweede doelpunt door een goede pas van Gitte naar Hanne, die het mooi afwerkte op pivot. De dames van GBSK schoten plots wakker en konden op 1 minuut 2 keer scoren, waardoor het plots gelijk stond. Nu werd het terug tijd om in actie te schieten.
In verdediging stonden onze dames heel stevig en Aitana kon de ballen goed uit het doel houden, waardoor GBSK moeilijk tot scoren kwam. Na enkele doelpunten van Sarah op hoek, Hanne op tegenaanval en Dorien op opbouw stonden de dames van Pelt 7-4 voor. De dames van GBSK namen een time-out en vlogen terug in actie, waardoor ze terugkwamen tot 2 doelpunten en het even terug spannend werd. Vijf minuten lang was het een stevige nek-aan-nek race, maar toch konden onze dames uiteindelijk rusten met een 14-9 stand door nog enkele doelpunten van Anouk Smets, Anouk Gulix, Edita en Dorien.

Na de rust ging Sporting er weer volle bak tegenaan, waardoor we na 6 minuten op een 16-9 voorsprong kwamen te staan. De dames van GBSK konden nog enkele keren scoren. Even werd het nog spannend toen onze dames een dipje kregen en de tegenpartij 6 keer na elkaar wist te scoren, waardoor het 20-19 stond. Toch kon GBSK onze dames niet meer inhalen en waren de volgende 2 punten voor Sporting Pelt binnen!