Dames

 
28-05-2024 | Sven Spooren


Dames net niet kampioen, wel knap seizoen !

Zaterdag was het D-day, onze dames zouden kampioen kunnen spelen. Daarvoor zouden we onze laatste thuismatch moeten winnen tegen Eynatten, én zou Atomix een punt moeten laten liggen tegen Brussels. Die laatste wedstrijd zou pas een uur later aanvangen. Bij deze een vriendelijke oproep om op de laatste speeldag hetzelfde startuur op te nemen in het reglement
Eynatten opende de score met een tegenaanval. De beweeglijke opbouwrij – die niet vies is van een afstandsshot en een pass naar pivot – hield onze verdediging alert. Pelt begon met een lichte achterstand, maar knokte terug en bouwde zelfs een voorsprong uit. Hanne kon gelanceerd worden op tegenaanval en werkte af vanop 6 meter. In aanval liep het bij momenten stroef, maar we konden vaak genoeg doorbreken. Het was echter vechten voor elke bal, want de bezoekers zouden zich niet zomaar gewonnen geven. Eynatten kwam terug langszij. Ruststand: 12-11.


De tweede helft kende een gelijkaardig verloop, waar we een 15-12 voorsprong zagen verdwijnen en 20 minuten lang in de achtervolging werden gedwongen. De hoge verdediging van de tegenpartij had ons tot creatieve oplossingen moeten dwingen, maar de zenuwen in armen en benen speelden ons parten. We probeerden het even met 7 veldspeelsters, maar Eynatten plooide niet. De tegenpartij miste enkele open kansen, maar kon uitlopen na enkele foutloze aanvallen op rij. Door te veel slordigheden in de slotfase moesten we afhaken. Eynatten sloeg een kloof die ze niet meer zou afstaan. Eindstand: 23-25.


Aan de rood-witte supporters heeft het in elk geval niet gelegen, bedankt voor jullie steun! Ten slotte nog een dikke merci aan de gebroeders Peters, hun laatste seizoen bij de dames zit erop.
Atomix werd tijdens een time-out gebriefd over onze uitslag. Zo konden ze ontspannen hun wedstrijd hervatten als kampioen. Dat duel eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Helaas sluiten we het seizoen niet af op een hoogtepunt, maar we mogen trots zijn dat we tot de laatste speeldag konden meedingen naar de titel. Op naar volgend seizoen!

Foto :Marc Faes