Dames

D2
12-12-2021 | Sven Spooren

Liga dames met winst tegen Bilzen in laatste thuismatch van dit jaar

Na een weekend rust speelde de Liga de laatste thuiswedstrijd van 2021. Met een volledige ploeg en extra man/vrouwkracht Dorien wisten we dat het een spannende wedstrijd zou worden tegen Bilzen. Het doel was duidelijk: 100% geven en alle kansen benutten.

Na een stevige opwarming begonnen we wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Onze 6-0 verdediging stond sterk, maar Bilzen wist hun kansen goed uit te spelen door hun snelle passen. Het eerste kwartier ging het gelijk op, beide ploegen geraakten moeilijk door elkaars verdediging. Doordat Bilzen in een 5-1 verdediging stond, werd onze aanval wat slordig en was er hier en daar wat balverlies. De hoge 1 van Bilzen kon verschillende keren de ballen naar spelverdeler onderscheppen en door tegenaanval scoren. We gingen rusten met 9-9: de spanning was te snijden.

Na een peptalk van Wout en Wout stonden we met nog meer pit op het veld. De verdediging bleef stevig langs beide kanten. Bilzen speelde even wat palenhandbal terwijl de shots van Pelt vlotter de netten vonden. Na 10 minuten spelen stonden we 2 punten voor. Het doel was deze voorsprong behouden en aan hetzelfde tempo blijven spelen. We speelden enkele aanvallen uit tot tijdspel, waarbij een muurtje voor Dorien werd opgesteld en de ballen vlot de netten raakten. De laatste 10 minuten wisselde Bilzen naar een 6-0 verdediging, maar we waren wat onhandig in onze aanval. Beide ploegen vielen wat stil de laatste aanvallen, maar onze voorsprong bleef behouden. Een wedstrijd met veel gele kaarten, 2 minuten en een sterke verdediging langs beide kanten bracht de eindstand op 19-17. Met dit resultaat blijven we nummer 1 in de ranking!

We willen Dorien bedanken om deze belangrijke wedstrijd mee te spelen en Karen om als T3 ons mee naar de overwinning te juichen. Volgende week zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van 2021 in Kortessem!