02-10-2023 | Sven Spooren

Verslagen D1 en D2

D1 - Atomix

D1 speelde haar tweede zondagmatch op rij, deze keer tegen het Atomix van Bjorn Timmermans. Een duel tegen zijn ploeg is altijd spannend, zo hingen er wat zenuwen in de lucht.
Die zenuwen waren echter voor niets nodig, want Pelt kende een vliegende start! Met een stevige verdediging en een vlotte aanval sloegen we een kloof. We werkten enorm hard voor mekaar op beide helften. De tegenpartij had geen antwoord op onze eerste en tweede fase. Bovendien kreeg Atomix maar 3 ballen tussen het kader. Onze focus werd beloond met een mooie voorsprong. Zo liepen wij met vertrouwen de kleedkamer in. Ruststand: 11-3.

Een comeback in het handbal is allesbehalve uitzonderlijk, dus we bleven met de voetjes op de grond. Bjorn koos voor een empty goal situation, maar daar kwam hij snel op terug. Na 45 minuten had de tegenpartij nog maar 6 keer gescoord. Bovendien moest een van de sterkhouders het veld verlaten met een blessure. Maar daarna sloeg de motor aan bij de Haachtse ploeg. Er was veel meer dreiging en Atomix baande zich een weg door onze verdediging. Ons samenspel was wat hobbelig. Met enkele onzuivere passes en ongelukkige balverliezen maakten we het onszelf even moeilijk. Gelukkig kwam de overwinning nooit in gevaar. Zo zijn we na 4 speeldagen ongeslagen! Eindstand: 23-13.

D2 - Overpelt

Na 2 uitgestelde wedstrijden begon op zaterdag 30 september ook het handbalseizoen voor onze Ligadames. In het Dommelhof werd er gespeeld tegen Overpelt, onder leiding van ex-Sportingspeelster Petra! De zenuwen stonden hoog, dat was ook aan de ietwat rommelige opwarming te merken!
Interim-coach Marie zorgde ervoor dat we gefocust konden beginnen aan de wedstrijd. De eerste helft werd sterk gestart met een 6-0 verdediging, Overpelt moest hierdoor blijven zoeken naar shotkansen. Bij open doelkansen van Overpelt stond Joyce steeds op de juiste plaats om de ballen uit het doel te houden. De eerste time-out werd gefloten met 11-1 op het scorebord. In aanval werd er vlot rondgespeeld en kon er vanuit bijna elke positie gescoord worden. We gingen rusten met 17-6 voorsprong.

In de tweede helft kenden beide ploegen wat rommelige passen, waardoor niet alle open kansen afgemaakt konden worden. Een penalty van Overpelt werd keurig uit het doel gehouden door Julie, terwijl aan de andere kant vlot gescoord kon blijven worden. Nieuwkomer Hannelore scoorde haar eerste officiële goal bij de Liga en ook Leni scoorde een eerste keer op wedstrijd! Maud scoorde de ene naar de andere bal vlotjes en maakte ook de 30ste goal! Dat zijn traktaties volgende week! Eindstand: 35-11.
We willen graag Marie bedanken voor de uitstekende coaching en Anouk & Iris (D1) om ons te komen versterken!