11-10-2023 | Sven Spooren

Verslagen D1 en D2

๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฆ๐—Ÿ๐—”๐—š ๐——๐—”๐— ๐—˜๐—ฆ ๐Ÿญ&๐Ÿฎ

D1 โ€“ Kortessem

Zaterdagavond ontvingen we Kortessem in het Dommelhof, toen op de derde plaats. Onze verdediging was wederom sterk. De tegenpartij bestaat echter uit beweeglijke speelsters, en gaf niet snel op. Kortessem scoorde vooral via opbouw, pivot en enkele penaltyโ€™s. De beslissingen van de scheidsrechters konden niet altijd rekenen op begrip, maar gelukkig werd die frustratie op een positieve manier omgezet. Bij ons ging de bal vlot rond. Anouk walste door het centrum alsof het niets was, Rune vond de winkelhaak vanuit stand, Sarah liep zich vrij op tegenaanval en Hanne verzilverde haar kansen op de cirkel. Enfin, vanop elke positie vonden we de netten! Zo konden we pauzeren met een 4-puntenkloof. Ruststand: 17-13.
In de tweede helft zette Kortessem de achtervolging in. Wanneer wij minder slagkracht hadden in aanval, kreeg Kortessem wel bijna elke doelpoging tussen het kader. Bij een 24-24 stand kregen we het dan ook zeer benauwd. Bovendien werd het een match met enorm veel onderbrekingen. Om precies te zijn: 11 penaltyโ€™s, 10 tijdstraffen, 2 gele kaarten en veel woorden van het scheidsrechterduo. In de laatste minuut stond er 29-28 op het scorebord. De tegenpartij โ€“ in balbezit โ€“ nam 20 seconden voor het einde een time-out om de laatste actie te overlopen. De doelpoging kwam van hoek, maar werd 5 seconden voor het fluitsignaal afgestopt door Aitana. Van een thriller gesproken! Zo viert D1 haar vijfde overwinning op rij en moeten we de eerste plaats niet meer delen! Deze week heeft de ploeg een vrij weekend. Eindstand: 29-28.

D2 โ€“ Denderbelle

Zaterdag 7 oktober speelde Liga dames hun tweede thuismatch van het seizoen. Tegenstander Denderbelle kwam vrij laat aan, terwijl wij een lange en stevige opwarming achter de rug hadden. De wedstrijd werd begonnen met een 6-0 verdediging, zoals bijna altijd. De ploeg nam een vliegende start! Na 10โ€™ stonden we 6-1 voor! Met een sterke Joyce in doel vond Denderbelle moeilijk de netten! In aanval werd er goed rondgespeeld, maar enkele slordige passen zorgden ervoor dat het gelijk op ging tot aan de rust. 11-9 op het scorebord. Na de rust schakelden we een versnelling hoger! Denderbelle kon moeilijk volgen en Julie haalde de nodige ballen uit het doel. Ondanks dat Steffi voor het eerst op het veld stond in de rode kleuren, leek het alsof ze nooit anders had gedaan. De voorsprong werd tot het einde behouden en we sloten af met 23-18 winst! Een wedstrijd waarin we veel verbeterpunten hebben gezien en de komende trainingen mee aan de slag gaan! Bedankt Iris, Nathalie en Charlotte voor de versterking!
We wensen Leni enorm veel beterschap, met een ontwrichte schouder moest zij vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Bedankt aan beide dokters Leirs voor de goede verzorging!