Dames

24-10-2023 | Sven Spooren

Verslagen D1 en D2

D1 - Izegem

Zaterdag nam D1 het op tegen Izegem, de ploeg die vorig seizoen een plekje hoger eindigde dan ons. Het beloofde dus een stevig duel te worden. De tegenpartij moest echter de wedstrijd aanvangen met een verkorte opwarming. De verre verplaatsing vanuit West-Vlaanderen had iets te lang geduurd.
Door onze geoliede aanval, sterke verdediging en een handvol reddingen van Aitana liep Izegem al snel achter de feiten aan. Bovendien kreeg de tegenpartij geen enkele penalty in de netten. Dat lukte ons aan de overkant wel. De Peltse opbouwrij scoorde vanop afstand, vanop de 6-meterlijn en vanuit stilstand. Ook de pivots en de hoeken werden netjes bediend en maakten wat kansen af. Na een absolute blitzstart schitterde een 10-2 voorsprong op het scorebord. Toch vond Izegem vaker de netten in het tweede kwartier. Ruststand: 13-9.

In de tweede helft hebben we de voorsprong niet meer losgelaten. Gemakkelijk was het niet, want Izegem hield een aanzienlijk tempo aan. Maar ons niveau heeft er niet onder geleden, integendeel. Met mooi samenspel en knappe individuele acties vergrootten we de kloof. Ook de verdediging hield stand t.e.m. de zestigste minuut. Collectief lieten we zeer weinig steken vallen. Na 45 minuten leek de wedstrijd gespeeld. Zo blijven we aan de leiding! Nu volgen er twee weekjes rust. Eindstand: 29-19.

D2 - Houthalen

Zaterdag 21 oktober speelden de Ligadames hun derde thuiswedstrijd op een rij. Tegenstander Houthalen reisde met 14 man af naar het Dommelhof. Door enkele afwezigen werd het team aangevuld met Tine, Rune, Hanne en Iris van D1. De wedstrijd werd gestart, maar Houthalen nam snel de bovenhand. 1-4 kwam al snel op het scorebord te staan, dit door veel balverlies en slechte afwerking van de open doelkansen. Na een time-out werd de focus aangescherpt, waardoor de achterstand geleidelijk aan werd bijgewerkt. 7-9 ruststand, duidelijk tijd om terug in actie te schieten. De verdediging stond scherper en shotkansen werden nauwkeuriger afgewerkt. Ook verschillende penalty’s werden door Maren, Rune en Iris gescoord. Eindstand: 20-14! Eind goed, al goed! 3/3 winst!