Dames

11-12-2023 | Sven Spooren

Verslagen D1 en D2

D1 - Brasschaat

Zaterdag kwam Brasschaat op bezoek voor een relatief vroege zaterdagmatch. Deze ploeg deed het de afgelopen weken zeer goed en kon vaak aanklampen bij de sterke tegenstanders.
We begonnen aan een stevig tempo wat resulteerde in enkele snelle omschakelingen en goals. Die snelheid zorgde helaas ook voor onzuiverheden bij onszelf. We speelden bij momenten overhaast en leden zo balverlies. Toch werd er gescoord vanop veel posities, maar er ontbrak wat schwung. We misten enkele open kansen, maar dat was aan de overkant niet anders. De verdediging stond wederom stevig op haar benen en kon veel acties afbreken. En ook een sterke Aitana kon wat tegendoelpunten voorkomen. Brasschaat kreeg wel de bal in het net via een handvol sterke afstandsshots. Ruststand: 12-10.
Ook in de tweede helft hadden we baat bij ons hoge tempo. Zo konden we snel schakelen en de bal gooien richting Hanne, Sarah of Edita aan de overkant van het veld. De tegenpartij bleef echter doorduwen in aanval. Met enkele tijdstraffen werd het verdedigingswerk er niet makkelijker op. Bij 20-20 op het scorebord zag het er even niet goed uit. De tegenstander speelde de pivot vrij en kon vaker tot op 6 meter komen. Gelukkig sloeg onze motor net op tijd aan. Rune zette de verdedigers in het centrum op het verkeerde been en Nathalie benutte de ruimte op de cirkel. Zo konden we in de laatste 10 minuten toch nog een kloof slaan. Eindstand: 27-21.

Schoten - D2

Zaterdag 9 december verplaatste de Liga zich naar Schoten, de nummer 2 in ranking! Het beloofde een spannende wedstrijd te worden: vroeg op de dag, zonder hars en met 2 veldwissels op de bank! Schoten kon in de eerste 10 minuten uitlopen tot 4-2, daarna viel hun snelle aanval wat in het water. Pelt anticipeerde zich hierop. De verdediging stond sterk nadat we overschakelde van 6-0 naar 5-1 opstelling. Schoten kreeg het moeilijker in aanval, terwijl Pelt de ballen netjes in het doel kreeg. Enerzijds door enkele mooi geplaatste penalty’s van Maren, anderzijds enkele shots van onze opbouwers. We gingen met 1 puntje voorsprong rusten: 8-9. De tweede helft begon rommelig, met ons vast gekend dipje. Dit dipje bleef langer aanhouden dan normaal, we lieten ons was overlopen door Schoten. Tel daarbij de vele shots die niet de netten bereikten en zo kon Schoten als snel uitlopen. Joyce haalde een penalty uit het doel. Een wedstrijd die ondanks de score toch goed werd uitgespeeld en waarbij we met een goed gevoel naar huis zijn gereden. 18-13 tegen nummer 2 in de reeks, geen slechte prestatie op zaterdagmiddag!
Zondag spelen D1 & D2 gemengd de Beker van Limburg tegen Bocholt! Alle supporters op post om 16.00 in het Dommelhof!