D1
21-11-2021 | Sven Spooren

Winst D1 tegen Flémalle, en winst D2 tegen Welta Mechelen

D1

Zaterdag speelde D1 in het Dommelhof tegen Flémalle, een nog onbekende ploeg. Gezien de verwarrende wedstrijdresultaten van de tegenstander, wisten we niet goed wat te verwachten.
De concurrent startte met een hoge 5-1 verdediging waarbij Marie werd vastgezet. Dit was een slimme zet, want hier hadden we het moeilijk mee. De verdediging zat goed, maar in aanval werden er te weinig kansen gecreëerd. Gelukkig scoorde Marie al haar penalty's. Pas na een 11-11 stand in de 26ste minuut konden de Peltse dames afstand nemen. Ruststand: 13-12.
In de tweede helft hebben we de Waalse tegenstander niet laten terugkomen. In verdediging werd nog een tandje bijgestoken en in aanval ging de bal op tempo rond. Sarah en Hanne maakten enkele doelpunten via een snelle tweede fase. Ook Dorien werd vastgezet in de tweede helft, maar als ze bal kreeg, benutte ze haar kansen. Ze won de 1 tegen 1 en raakte zo meerdere keren de netten. Jolien verzilverde haar penalty via een rebound. Bij een 22-17 stand na 52 minuten spelen zat het vertrouwen goed. We hielden de rust in de ploeg en speelden de wedstrijd slim uit. Eindstand: 24-20.
Komende zaterdag speelt D1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Young Black Arrows. Iedereen welkom om 16.30 in de Bemvoort!

D2

Zondag 21 november speelde Iris, na heel lang wachten, haar debuutwestrijd in de Liga. Met een bijna voltallige ploeg en versterking van Jolien vertrokken we richting Mechelen.
Op voorhand wisten we dat deze ploeg te pakken was, het doel was dan ook duidelijk: sterk beginnen en volhouden. Jammer genoeg was daar in de eerste helft vrij weinig van te zien. Pas na 8’30’’ werd de eerste bal van de wedstrijd in de goal gegooid door Pelt. Zowel in verdediging als aanval waren we zwak. We lieten ons meeslepen in het trage tempo van de tegenpartij, waardoor we onoplettend werden. In aanval verliep het stroef, enerzijds door een te harde bal anderzijds gingen we te overhaast schieten en hadden we veel balverlies. Na een oppepper in de time-out werden er toch verschillende doelpunten gemaakt en hield Julie de shots van de tegenpartij nog steeds goed uit de goal. We gingen rusten met een zeer lage score: 6-10.
De tweede helft werd met meer pit bij de dames en meer hars op de bal gestart. De systemen werden goed uitgespeeld en kansen werden beter afgewerkt. Tel daarbij een stevige 6-0 verdediging en een sterke Julie in doel en een eerste voorsprong van 6 punten was gemaakt. Deze voorsprong werd steeds groter, dit omdat we ons eigen spel speelden in plaats van met de tegenstander mee te gaan in het trage tempo. De laatste 10 minuten schakelden we over naar een 5-1 verdediging. Ook deze hield stand waardoor we eindigden met 13-23 winst!
Volgende week zaterdag spelen de dames in de beker van Limburg tegen Houthalen/Tessenderlo. Alle supporters op post om 14.00 in het College van Neerpelt!