27-03-2024 | Sven Spooren

H2 : Winst in Montegnée !

Een overwinning met een flinke domper voor heren 2

Wie dacht dat Gent-Wevelgem dé sportaffiche van zondag 24 maart was, was helemaal mis. Nadat Mads Pedersen Mathieu van der Poel klopte in sprint-à-deux, zakte de tweede ploeg af naar Montegnée. Voor Sporting was dit een belangrijke match, mits winst kon het op 1 punt blijven van leider Sprimont en werd Montegnée, dat derde staat, op een 5 puntenkloof gezet in het klassement.
Een zondagavondmatch in het verre Wallonië kan de moraal flink doen zakken. Desondanks moest er wel gehandbald worden met een concentratie van 200%. Dit viel weliswaar in duigen. Ook over het spel van Montegnée kon gezegd worden dat er weinig oplettendheid inzat. Een mogelijke verklaring van dit fenomeen was misschien het feit dat beide ploegen afgeleid waren door het vrouwelijke scheidsrechtersduo, die nota bene een goede wedstrijd floten. Het gebrek aan concentratie lag bij Sporting vooral in aanval. De verdediging van Sporting was wel een geoliede motor. Het probleem lag vooral in de counterfase. Veel slechte passes en foute beslissingen maakten dat er veel op en neer werd gelopen zonder resultaat. Sporting domineerde wel de eerste helft en stond de hele tijd aan de leiding, maar door de vele slordigheden konden de rood-witte maar max. een doelpuntenkloof van 4 slaan.

De tweede helft moest beter spel beloven. Maar niets was minder waar. Het wedstrijdtempo was lager dan de eerste helft en Sporting kreeg nu moeilijkheden om in aanval te kunnen scoren. Dankzij de vele 2 minuten straftijd aan de kant van Sporting, kwam Montegnée langszij en nam een voorsprong van 1 doelpunt. Gelukkig konden wij rekenen op onze linkshandige bommer Sverre die zijn ploeg terug op sleeptouw nam. Na aanpassing van de verdediging kreeg nu ook Montegnée moeilijkheden om te scoren. Sporting draaide de score terug naar zijn kant en ging van 19-18 naar 19-23. Match werd uitgespeeld met een eindstand van 21-25.

Sporting toonde niet zijn beste spel maar pakt de 2 punten wel mee terug naar Pelt. Een euforische ploeg stond er na de wedstrijd wel niet. Op minuut 16 en seconde 57 werd het muisstil binnen de ploeg. Benjamin kreeg namelijk een rode kaart onder de neus geduwd.!

Zondag 14 april om 19u speelt de tweede ploeg de eerste titelmatch van de play-offs waarbij Sprimont op bezoek komt in het Dommelhof. Deze wedstrijd zal bepalen of Sporting de leiding pakt in tweede nationale of Sprimont een eerste maal afstand kan maken op zijn achtervolger Sporting.