Heren

H2
02-05-2022 | Sven Spooren

H2 blijven na winst tegen Jemeppe in Tweede Nationale !

Sporting Pelt mocht voor de laatste keer in het seizoen de taalgrens nog eens over om het op te nemen tegen Jemeppe. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd. Sporting Pelt kon met winst zijn plaats in 2de nationale alvast behouden. Jemeppe moest winnen om nog een kans te maken om erin te blijven.

Dit gezegd zijnde, verklaart het direct het beginverloop van de wedstrijd. Balverliezen, technische fouten en gemiste schoten aan beide kanten vat de openingsfase van de wedstrijd samen. Het eerste doelpunt viel pas in de 5de minuut en de aansluitingstreffer pas 4 minuten later. Het was al snel duidelijk dat het geen doelpuntenfestijn ging worden. In aanval bolde het niet voor Sporting, weinig druk en beweging, maakte het dat er niet aan de lopende band gescoord werd. Gelukkig stond de verdediging van Sporting als een muur met een sterk keepende Nick Deekens erachter. De eerste helft was vrij gelijk opgaand. Geen enkele ploeg nam een voorsprong en gingen we dus rusten met 7-6.
Begin van de 2de helft was niet veel beter. Pas na 4 min stonden de bordjes weer in evenwicht door de linkshandige bommer Sverre Stollman, die er net als vorige week een pak in de netten gooide. In de 8ste minuut was de trein van Sporting eindelijk vertrokken en bouwde het zijn voorsprong uit tot 6 doelpunten. De spelers van Jemeppe hadden geen antwoord klaar. De buit was binnen en Sporting kon de wedstrijd sportief en collectief uitspelen. Afgefloten werd er, door de overigens prima leidende scheidsrechters, met een eindstand van 15-21. Proficiat mannen !

Sporting Pelt is voor de laatste speeldag van de play-downs zeker dat ze volgend seizoen opnieuw zullen aantreden in 2de nationale. Op 7 mei om 18.00 hr spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen in het Dommelhof tegen Brussels. Supporters op post!

Gespeeld voor Sporting Pelt: Simon Ulenaers, Nick Deekens, Simon D’Hondt (1), Benjamin Bongaerts, Lode Van Mierloo (1), Nils Deekens (1), Dieter Bleyen (3), Tibe Broers (2), Luca Valkenborgh, Alexander Lambrecht (1), Sverre Stollman (8), Gilles Thijs, Michiel Lambrecht (3)