Heren

 
28-04-2024 | Sven Spooren


H2 gaan winnen in Bocholt

Zaterdag 27 april was het een derby dag in het Belgisch handbal. Zowel de tweede- als de eerste ploeg moesten het aanvatten tegen Sezoens Achilles Bocholt. Het hoofdevenement viel al vroeg op de dag. De eerste ploeg vertrok op de middag naar Bocholt.
De voorbereiding van deze wedstrijd beloofde niet veel goeds. Door het jaarlijks muziekfestival in Pelt moest de handbal plaats maken in de sporthal. In de provincie Limburg, waar het handbal in België misschien wel het meeste leeft, zijn er toch weinig sporthallen te vinden. Conclusie, geen trainingen om de wedstrijd optimaal voor te bereiden. Dit bracht de jongens in precaire omstandigheden…
De start van de wedstrijd kwam traag opgang. Zowel Bocholt als Sporting drukte het gaspedaal maar half in. Nils en Sverre waren het vuurpeleton voor Sporting. Aan de andere kant waren het de broers Ceyssens die ze er fraai ingooiden. Het begin was gelijk opgaand met een stand van 3-3 na 5 min. De verdediging van Sporting stond hard te werken en met een tempo hoger in aanval kwamen er meer kansen, niet alleen in het midden maar ook op de hoeken waar Tibe stond om ze af te werken. Sporting liep uit en stampten maar liefst een voorsprong van negen doelpunten uit de grond, 4-13 na 16 min. Sporting kon deze voorsprong niet vasthouden, integendeel er werd nadien nog slechts drie keer gescoord door Sporting. De verdediging bleef zijn mannetje staan, maar de bal kon toch de verdediging en Simon, die puik werk leverde, passeren. Bocholt kwam stelselmatig terug en zette zijn achterstand van negen doelpunten vlak voor rust om naar vier doelpunten, ruststand 12-16.


Het gevolg van het gebrek aan voorbereiding was te merken bij de start van de tweede helft. Een waarschuwing van Sven om de tweede helft even goed te starten en niet te staan slabakken, was niet doorgedrongen. Zijn woorden waren nog niet koud en Bocholt zette al de gelijkmaker op het bord, 16-16 na 35 min. In aanval kreeg Sporting geen kans bijeen gespeeld en in verdediging was het op het moment te zwak. Bocholt kwam terug in de wedstrijd en met een 18-17 stand na 37 min was alles weer mogelijk. Een Time-out van Sporting waarbij de koppen terug bij elkaar werden gestoken, loonde. De verdediging werd harder en de grinta in aanval was herboren. Door de tijdstraffen aan de kant van Bocholt kon Sporting makkelijke goals maken. Zelfs Milan kon genieten van een goaltje dankzij een empty-goal situation. Sporting kreeg de match weer in handen en zette de score weer in zijn voordeel, 22-28 na 49 min. In de slotfase bleef Sporting zijn kalmte bewaren. Bocholt deed alles op alles om terug te komen maar botste al te vaak op de verdediging van Sporting. Bocholt kon nog wel 4 goals goed maken, maar de match was gespeeld. Er werd afgefloten met een eindstand van 26-28.
Met deze winst zal Sporting minstens op een tweede plaats eindigen in het klassement. De strijd om de titel is nog niet gespeeld, maar zal moeten afhangen op puntenverlies van Sprimont in de komende 2 speeldagen EN dan moet Sporting in Sprimont winnen.
Een derby dag waarbij Sporting Pelt als winnaar uit de bus is gekomen. Want ook de eerste ploeg wist de punten uit Bocholt mee te nemen en kroont zich nu leider van de play-offs.

Foto : Marc Faes