23-04-2024 | Sven Spooren

H2 gingen winnen in Waasmunster

Waasmunster 25 – Sporting Pelt 30

Voor de eerste wedstrijd van de terugronde in de play-offs stond er een verhuis naar Oost-Vlaanderen op de planning. Er stond een moeilijke taak te wachten voor Sporting. Na het verlies van vorige week tegen leider Sprimont, moest er gewonnen om terug in business te geraken en Sprimont niet meer dan 3 punten te laten uitlopen. Niet vanzelfsprekend aangezien we met een dun gezaaide opbouwlijn aan de match moesten beginnen. Een wedstrijd met hoog tempo zat er dus niet in. Met een stevige dekking begon Sporting beter aan de wedstrijd en kon als eerste een voorsprong op het bord zetten. Maar in aanval draaide het niet zo goed; traag tempo en enkele open kansen die werden gemist, maakte dat er na 12 min maar een stand van 1-5 op het bord stond. Wanneer de verdediging begon af te weten en we in aanval niet zo makkelijk konden scoren, kwam Waasmunster met enkele snelle counters langszij, 9-9 na 20 min. Waasmunster liep zelfs uit met 3 doelpunten. Een time-out van Sporting zorgde ervoor dat er terug wat agressiviteit in de dekking werd gestoken. Sporting kwam terug op dezelfde hoogte, 13-13. Maar vlak voor rust kon Waasmunster via een tegenaanval de 14-13 op het bord zetten.
De tweede helft begon weer met een sterke dekking. Aan de andere kant werd er vlotter gescoord. Milan wist vaak speedy gonzales Tibe te vinden en de kansen werden beter afgewerkt. Al snel in de tweede helft zette Sporting terug een voorsporng op het bord, 15-17 na 5 min en 17-23 na 15 min. De verdeding van Sporting bleef hard werken en in aanval stond Nils aan het kanon. Hierdoor kwam Sporting niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd zonder bijkomende blessures uit.

Sporting blijft na de 6de speeldag op zijn tweede plaats staan. Sprimont staat nu 3 punten voor op Sporting. Met nog vier speeldagen is mathematisch nog alles mogelijk, maar dan moeten de resterende wedstrijden allemaal gewonnen worden. Beginnen bij de buren van Bocholt, zaterdag 27/04 om 14u00 in de Damburg