H2
27-04-2022 | Sven Spooren

H2 met winst tegen Amay

De topper van de play-downs stond op het programma met de komst van de leider, Amay. Bij winst kon Amay zich verzekeren van het behoud. Sporting daarentegen kon maar beter winnen om een goede uitgangspositie te behouden voor een verlengd verblijf in 2e nationale.

De match verliep zeer gelijk opgaand. Het verschil was nooit groter dan 2 doelpunten de eerste 25 minuten. De dekking van de thuisploeg stond goed, maar bij passief spel wist Amay vaak met een mooi afstandsschot te scoren. Bij Pelt was het Dieter die zijn ploeg in het spoor hield van de leider met vier doelpunten op tien minuten.
Via 6-6 na tien minuten en 9-9 na 20 minuten waren het de bezoekers die op slag van rust een kloofje konden maken; 11-14 na 28 minuten. Na nog twee doelpunten van de thuisploeg gingen we rusten met 13-14.

De tweede helft begon meteen met de gelijkmaker, maar de daarop volgende vijf minuten was volledig voor de tegenstander. Ze liepen uit tot 15-18 na 35 minuten. Meteen ook het signaal om een tandje bij te steken voor onze mannen. Vanuit een stevige, maar faire dekking, konden we snel omschakelen. Ook de gewone aanvallen leverden nu ook doelpunten op. Zo was de score na 40 minuten helemaal gedraaid: 21-18.

Het was duidelijk dat Amay conditioneel niet opgewassen was tegen de jonge spelers van Pelt. Vaak werd er aan de handrem (noodrem)  getrokken met veel 2’ tijdstraffen tot gevolg. Toen ook nog hun pivot een derde keer een tijdstraf kreeg en het veld moest verlaten, was het over en uit.
Na 45’ ging het van 24-21 naar een comfortabele voorsprong van 29-22 met nog vijf minuten te spelen. Sporting won verdiend met 30-23 en neemt zo de leidersplaats over van Amay in de play-downs.

Met nog twee matchen te spelen staat Pelt gedeeld eerste met Amay met 8 punten. De twee achtervolgers Jemeppe en Brussel volgend beiden met 5 punten. Volgende zaterdag kan Pelt zich verzekeren van het behoud, maar dan moet het wel punten pakken in Jemeppe. Geen gemakkelijke opdracht, maar moeilijk gaat ook…