Heren

 
26-05-2024 | Sven Spooren


Sporting Pelt dwingt belle af en wint de thriller met 26-25

Wat was dat in het Dommelhof gisteren? Amai wat een sfeer! En de wedstrijd was al even spannend! Volgende week spelen we de beslissende wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap. Het Dommelhof zal wellicht te klein zijn. Gisteren zagen de 1700 aanwezigen ook dat handbal in Pelt leeft… Sporting trok toch wel verdiend aan het langste eind, maar het was een nipte: 26-25.

 
Bocholt begon het beste: 3-5 na 10 minuten maar Sporting trok de bordjes al snel gelijk: 6-6 en 8-8 na 20 minuten. Peltenaren Spooren en Louis Vandebeeck hielpen hun team dan met belangrijke doelpunten aan de leiding en die werd behouden tot aan de rust: 13-12. Een kolkend Dommelhof wist toen nog niet welke spanning hen te wachten stond… Sporting zat bijna altijd aan de betere kant van de score, maar echt afstand nemen zat er niet in: 18-17 na 40 minuten maar dan liep het via Vandenboer en Falke 3 doelpunten uit 22-19 na 50 minuten en ook bij 26-23 leek de overwinning bijna een feit. Bijna… want 2 domme 2-minuten fouten zorgden ervoor dat Bocholt toch nog één keer kon terug komen. Het werd 26-25 en Bocholt kreeg nog 1x de bal. Verder dan een rechtstreekse vrije worp kwam het niet maar Mané gooide die ei zo na binnen. Maar ei zo na telt niet en dus ging de bal via de lat buiten en won Sporting wedstrijd 2 en hangt het de bordjes zo weer gelijk in de strijd om de titel: 1-1. Volgende week wordt er opnieuw in het Dommelhof beslist wie de nieuwe Belgische kampioen wordt! Allen daarheen… Maar we voorspellen dat geen probleem wordt… Heel Pelt moet en zal naar het Dommelhof komen!
 
Sporting Pelt: Nick Deekens, Denert, De Grave, Vansloot: 1, Vandenboer 4, Falke 8/3, Nils Deekens, Stollman, L Delpire, L Vandebeeck 4, Vossen, Schoenaker, Van Haesendonk 1, D Vandebeeck 1, Antic 3, Spooren 4. 5x 2-minuten.


Bocholt: Leroy, Gijbels, Tielen, Winters 3, Jaeken, Mané 4, S Spooren, Lamers, Driesen 3, Jerry, Roelants 2, Claessens 6, D’Hanis 2, Strauven, Klaijic 4/3, Doms 1, Gijbels. 5x 2 minuten.


SR’s: Martens en Schols

Foto : Marc Faes !