28-04-2024 | Sven Spooren

Sporting Pelt neemt de leiding in de Play-offs na overwinning op het veld van Bocholt: 22-26

Met nog 2 thuiswedstrijden te gaan, is de uitgangspositie van Sporting goed te noemen! Maar we zijn er nog lang niet! We moeten ‘gewoon’ nog 2x winnen om die finale te spelen!

De overwinning in Visé vorige week gaf een mentale boost voor de ontmoeting in Bocholt gisterenavond! Coach Douven had zijn mannen waar hij ze hebben wilde! De basis om een handbalmatch te winnen begint in defensie met een goede keeper daarachter! En die ingrediënten waren er vanaf de eerste seconde. Bocholt vond geen oplossingen in aanval. Het centrum zat opnieuw potdicht bij Schoenaker en L Vandebeeck, de 2-verdedigers gingen aggressief uit en daarachter stond een geweldige doelman. Deze keer was het Youri Denert die een dijk van een wedstrijd keepte! Hij smeet zich voor elke bal; zijn ledematen vlogen langs alle kanten in de lucht met maar één doel: die ledematen achter de bal te krijgen! En of dat lukte! De stand was na 8 minuten daardoor nog altijd maar 0-1. Bocholt scoorde zijn eerste doelpunt pas in de 9e minuut, gevolg was dus een magere 2-2 stand na 10 minuten. De verdediging was langs beide kanten dus prima maar eigenlijk zoals het gewoon hoort in finales. Want dat zijn die play-offs wél! Alle wedstrijden zijn voor alle teams 5 finales. Niet in het minst omdat er geen barragewedstrijd is tussen de laatste van de BNL en de eerste uit 1e nationale…

Sporting bleef veelal aan de goede kant van de score, maar echt afstand nemen zat er (nog) niet in. De aanval draaide prima, toch werden de open kansen nog al te vaak de nek omgewrongen. Als we dat nog zouden kunnen verbeteren… Na 20 minuten stond er een 6-7 op bord. Het rustsignaal leek bereikt te worden met 9-11, maar daar dacht Thomas Driesen anders over. Hij gooide in de slotseconde de 10-11 nog langs Denert ’s hoofd – knappe goal. Aan de overkant moest collega doelman Clem Leroy ondertussen plaats maken vanwege een blessure (heup?). Hij zou niet meer terugkeren in deze wedstrijd.

Sporting kwam met evenveel grinta uit de kleedkamer en liep meteen 3 doelpunten uit: 13-16 na 40 minuten en het rook daardoor bloed! Namen noemen is na zo’n collectieve prestatie een beetje met vuur spelen maar naast de super dekking en keeper moeten we in aanval toch een pluim geven aan Door Vandebeeck die alle schroom van zich afgooide en met 6 doelpunten onze topscoorder werd! Sporting liep 4, 5 tot zelfs 6 doelpunten uit: 17-21 na 50 minuten en 5 minuten voor het einde zelfs 19-25. Bocholt speelde nog alles-of-niets, maar méér dan een klein beetje dichterbij komen zat er niet in! Sporting verliet het parket met een klinkende 22-26 overwinning en neemt de leiding in de play-offs. Het resterende programma belooft nog spannend te worden, maar we hebben alles zélf in handen, zeker met 2 thuiswedstrijden waarbij we nu toch echt iedereen in die zaal willen zien! Het team verdient uw massale steun in ‘ons’ Dommelhof! Hieronder het resterende programma. Dat worden opnieuw 2 finales want beide teams spelen met het mes op de keel om het behoud in de BNL te verzekeren en Sporting wil absoluut naar de finale! Komt dat zien!!!

WOE      1 mei     20u15: Sporting Pelt – HUBO handbal

ZAT        4 mei     20u15:  Sporting Pelt – Eupen.

Bocholt: Leroy, Gijbels, Klajic 7/6, Jaeken, Winters 2, Mané 4, Strauven 1, Tielen, Spooren 1, Doms 2, Lamers 1, Driesen 2, Roelants, Jerry, Claessens 1, D’Hanis 1. 3x 2 min +1x rood (Lamers 39e minuut)

Sporting Pelt: De Graeve, Nick Deekens, Denert, Vandenboer 3, Falke 4, D Vandebeeck 6, Spooren 3, Antic 3, L Delpire, Van Sloot 2, Schoenaker, Van Haesendonck 4, L Vandebeeck 1, Stollman, Vossen, Nils Deekens. 3x 2 min.

SR’s: Martens en Schols