Heren

10-10-2021 | Sven Spooren

Sporting Pelt neemt vlot de maat van Quintus: 43-23

We waren er niet gerust op omdat de ziekenboeg helemaal vol zat met Robbe Spooren (enkel), Bart Köhlen (enkel), Vlatko Tasevski (hamstring) en Bartek Konitz (knie). Maar coach Timmermans had duidelijk de opdracht gegeven om de wedstrijd zo snel mogelijk ‘dood’ te maken. Tommie Falke had goed geluisterd! Na 20 minuten had hij er al 8 (!) in de netten liggen. Sporting had dan ook heel snel Quintus tegen het canvas: 8-2 na 10 minuten en 16-7 na 20 minuten. De gretigheid spatte ervan af bij de rood-witten dat aan de rust al met 25-10 leidde.

In een overbodige 2e helft vermaakte Sporting het thuispubliek dat genoot en zich weer helemaal achter de ploeg alsook dansgroep Passionata zette. Dommelhof en de ploeg op het veld leken wel één team: allemaal samen! Iedereen genoot en de jongens op het veld scoorden van alle kanten. Louis VDB, Door VDB en Seppe Vandenboer op rechts, Robin Schoenaker en de onnavolgbare Tommy Falke op links en Dylan Vossen als regisseur in het midden. Voeg daarachter nog 3 goeie keepers toe (zowel Van Leeuwen, Denert (“Youri, Youri”) en Deekens pakten goeie ballen) en de overwinning was een feit! Via 32-15 na 40' en 39-19 na 50' won Sporting knap met 43-23. Coach Timmermans voelde het heel goed aan en zo stonden er in het laatste kwartier enkel eigen Sporting-jongens op het veld. Deekens, Lambrecht, Lehaen, Vansloot, Vandebeeck L, Vandebeeck D en Vandenboer kregen de hal voor zich van het Sporting publiek en bedankten met enkele mooie doelpunten. Wat zich aankondigde als een moeilijke avond werd de vlotste overwinning van het seizoen. Volgende week wordt het weer hard bikkelen want dan mogen we naar Hasselt. Nog nooit hebben we daar een makkelijke wedstrijd gehad. Het is nog altijd de Limburgse derby met de grootste geschiedenis. Er staan dan maar liefst 21 landstitels op het veld. Allen daar heen!

Sp Pelt: Van Leeuwen, Denert, Deekens, Vansloot 6, Vandenboer 2, Falke 12/3, Pronk 1, Lehaen, Vandebeeck L 8, Vossen 3, Schoenaker 5, Lambrecht 2, Vandebeeck D 4.

Quintus: Hemmes, Oranje 1, Vollebregt, van Haeren 3, Beukman 3, de Vreede, Poot 4, Boers 1, Vis, van Ravesteijn 4/1, de Bakker, van Erp 4, Canninga 1, van Zyderveld 2.

SR’s: Van de Beek en Egberts