08-03-2020 | Sven Spooren

Sporting redt het niet: geen Final 4

Sporting Pelt stond voor een moeilijke, maar geen onmogelijke opgave: Winnen of gelijk spelen bij Lions! Sporting stond in de rangschikking gelijk met Visé maar in tegenstelling tot eerdere edities waren niet het aantal gewonnen wedstrijden of het onderling resultaat doorslaggevend maar wel het doelpuntensaldo. En juist (enkel) daar bleek Visé de neus nipt voor Sporting te steken. Keihard maar zo is topsport ! We kunnen zoeken naar verloren punten in de loop van het seizoen, maar dat hebben alle teams, buiten Bocholt, meegemaakt.

De finale tegen Lions dan maar... Vooraf was Bart Köhlen twijfelachtig en kon Robin Schoenaker eigenlijk niet spelen, maar werd noodgedwongen sporadisch ingezet.

Het werd een gelijk opgaande en spannende wedstrijd. Sporting opende het best met Köhlen en Falke gelijk aan het kanon, 4-6 na 10 minuten. Lions bleef rustig en kwam langszij via schutters Baart en Adams, 8-8 na 20 minuten. Het was potig ! Dat mocht Tasevski ook ondervinden want hij werd flink tegen het canvas getimmerd, zonder bestraffing ! Op het einde van de eerste helft deed Jerry, goede wedstrijd, wat hij kon, maar moest toch toezien hoe Lions met een 14-12 ruststand aan de betere kant van de score stond. Ondertussen stond Visé achter bij Bocholt wat betekende dat een gelijkspel voor Sporting al voldoende was.

De tweede helft bleek echter heel moeilijk te worden want Sporting zat beperkt in de wisselmogelijkheden op opbouw. Zeker omdat niet iedereen goed bij schot was. Uiteindelijk moest Robin Schoenaker met gekwetste enkel alsnog opdraven, maar alle druk lag bij Jerry en onze uitstekende hoekspelers ! Samen scoorden zij maar liefst 24 van de 27 doelpunten! Lions speelde tactisch slim en kon de voorsprong uitbouwen, ondanks veel werkkracht van Pelt: 19-16 na 40', met 25-20 na 50 minuten werd het stilaan duidelijk... Sporting knokte nog voor wat het waard was, maar verder dan 30-27 kwamen de rood-witten niet en dus geen Final 4 voor Sporting Pelt. We mogen echter van een geslaagde Beneleague editie spreken en de vele Pelter supporters in Sittard toonden meer dankbaarheid dan ontgoocheling voor het team. Ook op de terugreis werd in de supportersbus regelmatig “Sporting Sporting” luidkeels gezongen ! Proficiat Sporting ! Ten slotte: de scheidsrechters waren vrijwel onzichtbaar en slaagden er met weinig poeha in de moeilijke wedstrijd prima onder controle te houden.

Ook nog proficiat aan onze topschutters: Falke werd topschutter van de BNL en Jerry werd knap 2e, allemaal zonder strafworpen, en Köhlen op een zevende plek.

Het seizoen is echter nog verre van gedaan! Er wachten ons nog spannende play-offs voor de Belgische titel en daar gaan we ons opnieuw dubbel plooien voor onze fans!

Lions: Schmeitz 3/2, Heijnen 1, Dekker, Janssen 2, Kusters, Hoiting, Steijns 5, Baart 10, Adams J 6, Adams R, Strauven, Ramos 3, Eussen, Van Straaten.

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Denert, Lukkesen, Spooren, D Vandebeeck, L Vandebeeck 1, P Schoenaker 1, R Schoenaker, Van Sloot, Silva, Falke 7, Jerry 9, Kohlen 8/3, Tasevski 1, Vernooy.

SR’s: Tanasescu – Van Kessel