Louis VDB (c) Ronald Jans
19-09-2021 | Sven Spooren

Tongeren - Sporting Pelt : 25-34

Sporting won verdiend in Tongeren en had dat vooral te danken aan een ijzersterke defensie met een uitstekende doelman Thijs daarachter.

Via 6-6 na 10 minuten ging het in één ruk naar 6-11 na 21 minuten. De 9-17 score aan de rust gaf een geruststellend gevoel!

In de tweede helft kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Konitz speelde toch mee maar ging de lijf-aan-lijf gevechten zo weinig mogelijk aan. Maar samen met Schoenaker vormde hij een fantastisch middenblok. Via 13-22 (40m) en 19-28 (50m) dolde Falke met zijn tegenstanders en werd topscorer met 9 doelpunten. Sporting won verrassend overtuigend met 25-34. Volgende week wacht ons met de Nederlandse landskampioen Aalsmeer weer een hele zware opdracht meer thuismatchen moeten gewonnen worden!

Tongeren: Siraut, Vanhove, Di Giacomo, T Bolaers 1, Bique, Devisch 1, Meulders 3, Qerimi 7/3, N Bolaers 2, Geradon 1, Rodado 1, Marchal 2, F Glesner 3/2, C Flesner 4.

Sp Pelt: Van Leeuwen 1, Y Denert, N Deekens (2 strafworpen gestopt), Vansloot, Vandenboer, Falke 9, Pronk 2, Tasevski 1, Kohlen 7/5, Konitz, Schoenaker 6, Vandebeeck L 5, Vossen 2, Spooren, Vandebeeck D 1.