Jeugd

 
09-01-2024 | Sven Spooren


Hallentornooi in Hasselt

Verslag J12
J 12 maakt indruk op het prestigieuze Hallentornooi in Hasselt. Door een ongelukkige loting kruisten we 1 van de 2 latere finalisten al in de kwartfinale. Na een gelijkspel, door een ongelofelijke buzzerbeater vanop eigen helft en 2 overwinningen mochten we als groepshoofd van Spalbeek naar Stevoort om Hubo Tongeren te bekampen. Een finale avant la lettre. Hubo won verdiend na een hoogstaande partij. Echter niet getreurd. De plaatsingswedstrijden tegen Hubo Hasselt en Kraainem werden vlot gewonnen. Dit resulteerde in een knappe 5e plaats. Het werd een vermoeiende dag. Maar wat hebben ze genoten en bijgeleerd. Ook een dankjewel aan alle ouders voor hun support.


Verslag M12
De M12 van Sporting Pelt waren afgelopen zaterdag uiteraard ook present op het internationale Hallentoernooi van HUBO Handbal in Hasselt. 7 eerstejaars en nieuwe meisjes, versterkt met Gijs (J12) mochten het beste geven in de JM12 competitie.
De poule fase werd een zware dobber tegen 2 ervaren jongensploegen en het sterke DHCO 1 (die al het hele seizoen in de jongenscompetitie aantreden). Aangezien de 2ejaars M12 moesten bijspringen bij de M14 was de opdracht simpel: zelf het klusje zien te klaren en de handballende oplossingen zoeken. Zoiets heeft natuurlijk tijd nodig, en tijd hadden we in overvloed: 6 wedstrijden in een 5+1 op een heel veld , gespreid over een hele dag. In de namiddag kwamen de meisjes (Gijs had jammer genoeg ziek moeten afhaken) uit tegen tegenstanders van hun eigen kaliber.
En dan is het prachtig om zien dat de meer ervaren meisjes op natuurlijke wijze die leidersrol gaan nemen. De bal ging gezwind rond en er stond plots een heus team op het terrein. Winnen is niet belangrijk op die leeftijd, maar het geeft wel een fijn gevoel als je toch één keer "loon naar werken" krijgt. En dat loon kwam er na een heuse penalty thriller tegen HC Beringen. De hele groep heeft op dit toernooi flinke stappen vooruit gezet en daar kan weer op verder gebouwd worden.
De aanwezige ouders, broertjes, zusjes, supporters, de begeleider en gelegenheidscoaches Nathalie en Wim (hartelijk dank!) zijn enorm trots op hoe jullie zijn gegroeid in het toernooi! Proficiat, meiden.


Verslag M14
Waar wij zo naar uitgekeken hadden om weer wedstrijdjes te kunnen spelen, te coachen, te supporteren voor onze meisjes en aan teambuilding te doen, is dit tornooi in Hasselt meer dan geslaagd! Zaterdag ochtend vertrokken we vroeg naar Hasselt met de meisjes van de M14 en met zelfs meer supporters dan speelsters. Als eerste moesten we aantreden tegen Uilenspiegel. De meisjes waren vanaf het begin goed bij de les en maakten er een mooie pot handbal van met een duidelijke overwinning. Ze hadden hun visitekaartje afgegeven, want zelfs van andere ploegen kregen we mooie commentaren te horen. Na meer dan een uur wachten (wat voor de meiden geen probleem bleek te zijn), mochten we aan de slag tegen Bocholt. Tijdens deze sportieve wedstrijd die zeer gelijklopend verliep, eindigde deze op een gelijkspel. Beide ploegen en supporters waren meer dan tevreden. Als derde en laatste wedstrijd in de poule speelden we tegen Hubo Hasselt. Door werkkracht en mooi samenspel wisten we deze ook in winst om te zetten. Zo kwamen we als eerste uit in onze reeks. Na een middagwandelingetje in het stad mochten we tegen de buren uit Nederland, nl Dynamico. Tegen deze stugge tegenstander (steviger en ouder dan de onzen) moesten we het onderspit delven. Maar onze meisjes hebben wel gevochten voor wat ze waard waren.
Hierdoor mochten we opnieuw tegen Bocholt voor de derde en de vierde plaats spelen. Ondanks de lange dag en stevige wedstrijdjes was ook dit weer een spannende en mooie wedstrijd. Dit keer trokken wij aan het langste eind en mochten we de derde plaats op onze naam schrijven. Een prestatie waar we zeker trots op mogen zijn.
Iedereen keerde moe maar zeer tevreden terug naar huis!