Jeugd

 
08-05-2024 | Sven Spooren


Handbalinstuif Sporting Pelt !

Eigenlijk hoeven we Sporting Pelt niet meer voor te stellen, maar voor alle nieuwe inwijkelingen van Pelt doen we dit toch: deze handbalclub heeft een rijke geschiedenis, werd opgericht in 1969, is trots op haar rood-witte kleuren en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Met maar liefst 10 landskampioenschappen en 9 bekeroverwinningen heeft de club een gevestigde naam in de Belgische handbalwereld. Dit jaar spelen ze zelfs de finale van de play-offs. Wenkt een 11e titel?


Maar Sporting Pelt is meer dan 'hun eerste ploeg', het heeft ook een bloeiende jeugdafdeling. Met 13 jeugdteams bieden ze een geweldige kans voor jonge handballers om hun talent te ontwikkelen. Kinderen van het 1e tot en met het 4e studiejaar spelen toernooien, die van het 5e en 6e studiejaar spelen wekelijks wedstrijden. Het is vanaf het 1e middelbaar dat ze in een echte competitie komen, waar ze het opnemen tegen teams uit heel Vlaanderen. 


De toekomst moet je echter nu al voorbereiden, en dus organiseert de club op woensdag 15 mei een 'handbalinstuif'. Een dag bedoeld voor jongens en meisjes van het 1e tot en met het 6e studiejaar, dit gaat door in het sportcentrum Dommelhof (van 14u tot 16u).
Het is niet alleen presteren bij Sporting Pelt, plezier staat voorop. En dus worden ook de eigen leden uitgenodigd op deze instuif, op voorwaarde dat ze een vriendje of vriendinnetje meebrengen om kennis te maken deze sport. Inschrijven niet nodig!