Jeugd

J12
03-04-2020 | Sven Spooren


J12 speelde tegen elkaar ... in de Quarantaine Quiz !

Ploegmakkers al een eeuwigheid niet meer gezien, geen (angst)zweet meer gelaten tijdens een stevige training en al even geen tegenstander meer in de pan gehakt.

Tja...  Ondanks alle stevige maatregelen die we met z'n allen opgelegd krijgen, blijven de J12 niet bij de pakken zitten. Om de teamspirit hoog te houden en het competitiegevoel niet kwijt te raken, organiseerde afgevaardigde Sofie op 1 april (geen grap!) een groepstraining. In Corona-termen ook wel de "J12 Quarantaine Quizzzzzzzz" genoemd. Brain-training dus.

De ploeg werd opgesplitst in 3 teams. Elke team mocht op zoek naar een naam en kapitein én verzamelde zich in een eigen WhatsApp groepje, de regel van 1,5 meter afstand respecterend.  Een video-chat-box bracht iedereen samen. Fijn om elkaar nog eens te zien! Aan de kapsels van sommigen is al wat werk, doch dit ter zijde. De "Kris-master" stuurde op vakkundige wijze de vragen de ether in. De strenge, maar rechtvaardige jury had de handen vol met het verbeterwerk en het controleren van de antwoorden. We vermoeden trouwens dat de jury-gsm op moment van schrijven nog steeds niet is afgekoeld van al die berichten. Kennisvragen deden de hersenen terug op gang komen. Fysieke capaciteiten werden getest met doe-vragen. Of wat WC-rollen, medailles, mondmaskers en een boekentas met elkaar gemeen kunnen hebben.


Het werd een ware nek-aan-nek race. Spanning alom. 

De laatste vraag bracht uiteindelijk het verdict. Het podium was gekend : "Nelo Fantastic" op één, "De Corona toppers" op twee en "De Fixers" op drie.

Een avondje enterTRAINment van de bovenste plank! En een dikke proficiat aan alle deelnemers. Het tij gaat keren. Tot binnenkort iedereen. Hou het nog veilig en gezond ondertussen ! Petje af voor de organisatoren. En ondertussen ook petje af voor al die anderen ... verzorgers, chauffeurs, vuilnismannen, winkelbedienden ..... merci !