Jeugd

 
18-12-2023 | Sven Spooren


JM12 gingen naar HC Beringen voor tornooitje

Zondag trokken de JM12 richting Koersel voor een tornooitje georganiseerd door HC Beringen. Op het handbalmenu van onze 5 dames en 2 heren stonden 4 tegenstanders: respectievelijk HC Lummen, Hannibal Tessenderlo 1, HC Beringen en Hannibal Tessenderlo 2.
In sporthal Curticella werden, onder het goedkeurend oog van de Sporting Pelt H1 coach Korneel Douven, 2 wedstrijdjes gewonnen en 2 wedstrijdjes verloren. De verlieswedstrijden waren tegen 2 ploegen met het gevorderdenstatuut, terwijl we zelf met veel eerstejaars en enkele nieuwe spelers aan de aftrap stonden. Mede door een harde smak van Kato op de gloednieuwe vloer in de 1e wedstrijd (waar het team toch wat van aangeslagen was), duurde de zoektocht naar elkaar op het terrein toch wel een beetje langer dan normaal.
De korte pauze in de kleedkamer tussen wedstrijd 2 en 3 bracht echter soelaas. Er werd heel goed samengespeeld en er bleken zelfs enkele spelers over verborgen doelman/vrouw talenten te beschikken!   De vrije man/vrouw werd steeds goed gevonden en er werd ook steviger verdedigd. Het tornooi werd dan ook afgesloten met 2 klinkende overwinningen. Goed gegroeid in het tornooi heet dat dan in het vakjargon.
En zo mochten de JM12 het handbaljaar 2023 met een positieve noot, een voldane glimlach en héérlijke (ditmaal ook eens ongezonde) versnaperingen afsluiten.

Top gedaan, boys 'n girls!