Jeugd

 
29-11-2023 | Sven Spooren


Jeugdverslagen

𝗝𝗘𝗨𝗚𝗗 𝗩𝗘𝗥𝗦𝗟𝗔𝗚𝗘𝗡


Verslag M14
Zaterdag leidden onze wegen naar Hoeselt waar de M14 Hestia Bilzen in de ogen mochten kijken. Dit onder leiding van Sporting Pelt icoon en gelegenheidscoach Björn Timmermans die Ingrid verving voor deze wedstrijd.
Onze roodwitten liepen vlotjes uit tot één van de 2 coaches van de tegenpartij zijn petje achterstevoren op zijn hoofd zette en begon te brullen als ware hij een leadzanger van een Metalband. De meisjes van Hestia raakten er zodanig van opgepept dat zij prompt het gat bijna dichtten.
Onze M14 hadden het plots niet meer onder markt met de potige aanpak van de tegenstander.
Spijtig genoeg ging het van potig naar grimmig. Zet daar dan nog 2 jeugdrefs bij niet durfden te fluiten en die na de wedstrijd “blij waren dat ze d’er vanaf waren”, tja, dan gaat het over de schreef.
Noor moest zelfs door het hele team van het terrein gedragen worden na een flagrante overtreding.
Gelukkig hielden onze meisjes het hoofd koel en konden ze toch op de juiste momenten de keeper van de tegenpartij makkelijk passeren. Puike overwinning meiden!


M12
Vanmiddag stond de oefenmatch tegen HC Atomix Haacht op het menu van onze M12-ers. Missie: speelminuten, leren, plezier maken en extra ervaring opdoen tegen een opponent waar we maar zelden tegen uitkomen (al wist coach Gerrit van Atomix me te vertellen dat ze hun hebben ingeschreven voor regio Limburg voor de terugronde na kerstmis ).
En, correct me if I’m wrong, dit plan leek me meer dan geslaagd. Er werd goed doorgewisseld door Ingrid en iedereen kon tonen wat zij in hun mars hadden. En we mogen vaststellen dat er veel progressie is gemaakt tegenover het seizoensbegin.
Afsluitend aan de match werd Sporting Pelt en Red Wolves sluitstuk Nick Deekens bereid gevonden om van alle speelsters van beide teams een 7m proberen te stoppen (waarvoor ontzettend veel dank, Nick!). En de look van Nicks zus Nisa toen ze deze binnen gooide zal ik nooit vergeten. Zalig!


Verslag J12
En tot slot van deze tornooidag kwamen enkele jongens van de J12 samen met hun coach Björn de gelederen vervoegen voor een “onderonsje” van 3 kwartiertjes.
In het 1e kwartiertje werd er geopteerd om de ervaren meisjes eens uit te spelen tegen het aanwezige J12 team. En dat liep eigenlijk heel goed met bijwijlen oogstrelende (overdrijven mag wel eens hé ) handballende oplossingen! Er werd jammer genoeg nipt verloren maar een heel dikke pluim meisjes.
De andere 2 kwartiertjes werd er geopteerd om de 6 jongens per 3 te verdelen in 2 JM teams. Er werd met veel inzet en overgave gehandbald, maar naar het einde zag je de vermoeidheid toch de overhand nemen bij veel meisjes na hun 2e wedstrijd van de middag (en voor sommigen hun 3e van het weekend en ééntje zelfs haar 4e!).
Ik denk dat we mogen zeggen dat het een geslaagde handbalnamiddag was! Goed gewerkt iedereen.