Jeugd

 
04-03-2024 | Sven Spooren


Jeugdverslagen

Verslag JM12


De JM12 mochten in Dommelhof op het reeds klaargezette Heren 1 terrein Pentagoon Kortessem bekampen. De 7 Sporting meisjes en 2 Sporting jongens moesten het opnemen tegen een volledige jongensploeg. En in tegenstelling tot de vorige wedstrijden liep het vanaf het 1e kwartiertje goed en vonden ze elkaar vlot. Het werd een aangename 1e helft. Het spel ging lekker op en neer en de doelkansen werden langs beide zijden goed afgewerkt. Maar ons gelegenheidsdoelmeisje stond enkele keren pal en dat zorgde ervoor dat de roodwitten het winnend konden afsluiten.
Het 2e setje ging langs beide zijden op hetzelfde elan verder. Er werd goed doorgewisseld door coach Nils. Ook T2 Tessa gaf geregeld goeie tips mee, maar de scherpte voor doel ontbrak wat. Gelukkig was dit ook het geval voor de tegenpartij en kon ook dit 2e kwartiertje gewonnen worden.
En wat steeds terugkeert was ook hier het geval. Als er 2e setjes worden gewonnen dan is de wedstrijd ook binnen en dan wordt er op de één of andere manier toch iets bevrijder gespeeld. Dit had dan ook met heel duidelijke cijfers gewonnen kunnen worden, maar er werd te veel voor eigen succes gegaan. Jammer, aangezien handbal een ploegsport is, maar gezien de overmacht kwamen onze Sporting Boys & Girls nooit in de problemen. Er werd nog uit volle borst een yell naar de aanwezige toeschouwers toegeroepen. En na een verkwikkende douche mochten de overheerlijke versnaperingen genuttigd worden. Goed gedaan Sporting Boys & Girls!


Verslag M14


Onze Sporting Pelt M14 trokken afgelopen zaterdag zuidwaarts richting Bilzen. In sporthal De Kimpel mochten ze de concullega's van Hestia Bilzen in de ogen kijken. Een moeilijke opdracht aangezien de voor hun spel niet onbelangrijke spelverdeler Noor afwezig was. Maar het mooie aan dit team is dat dit dan collectief opgevangen wordt. Iedereen zet een half stapje extra. Neem daarbij dat onze Sporting meiden momenteel bulken van het zelfvertrouwen en dan merk je amper iets van dit gemis.
De wedstrijd werd vanaf minuut één gefocust én efficiciënt aangepakt. Na 10 minuten stond het 2-7. Er werd door onze jonge bende heel stevig verdedigd. En ook in aanval ging de bal gezwind rond, ongeacht wie er op het terrein stond. Ingrid kon naar hartenlust doorwisselen. Het moet een zalig gevoel zijn als coach als je dit kan zonder verval in het spel. De ruststand was dan ook geheel verdiend 6-15.
De 2e helft startte furieus voor onze Sporting meiden. Er was na de riante uitgangspositie na de 1e helft geen enkele spat concentratieverlies te bespeuren! Na 10 minuten de bordjes al op maar liefst 8-25! De inmiddels aangekomen speelsters, coach en ouders van de M16 van onze mooie club waren danig onder de indruk van het geleverde spel. Geheel terecht overigens. Want ik blijf het herhalen, de helft van het team is eigenlijk nog maar M12! De wedstrijd werd gedisciplineerd uitgespeeld en gewonnen met 14-33.
Gezien het traject dat is afgelegd vanaf begin september (we werden bijna wekelijks overlopen) mag iedereen ván en rónd het team terecht trots zijn op het punt waar we nu staan. Het is een weelde om nu al te kunnen stellen dat het seizoen al meer dan geslaagd is, ongeacht wat er nog gaat volgen! Top gedaan allemaal!


Verslag J16


VHV J16 : Merksem - Pelt
Zonder onze coaches Nick & Tanguy trokken we naar Merksem (omwille van wedstrijd tegen de Lions). Gelukkig was Rob van de partij om ons met de juiste focus aan de match te laten beginnen. Juist zoals vorige week in het begin van de wedstrijd misten we wat open kansen. Na 15 min konden we uitlopen naar 4-8.
De dekking zat vervolgens zeer goed en we gingen rusten met 4-14.
Zoals Rob ons had gewaarschuwd kwam
Merksem sterk uit de kleedkamer. Ze verkleinden hun achterstand. We panikeerden niet en de motor begon weer volop te draaien. We wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 17-31.


Verslag M16


De dames van de M16 moesten het afgelopen weekend spelen tegen Bilzen. Een wedstrijd die Sporting vlot wist te winnen in het begin van het seizoen.
De wedstrijd startte gelijkopgaand. De dames van Sporting leverden initieel een zeer goed offensief richting Bilzen, waardoor er enkele gele kaarten vielen aan de kant van Bilzen. De bordjes stonden tijdens de rust zo goed als gelijk.
Echter kwamen de dames van Bilzen frisser uit de kleedkamer, waardoor ze direct 5 doelpunten uitliepen. Technische fouten werden onmiddellijk afgestraft met als gevolg dat er een deftige puntenkloof ontstond in het nadeel van Sporting.
De dames van Bilzen wisten zeer offensief te spelen in samenwerking met de pivot die steeds een correcte looplijn liep. Dit samen met verschillende shots vanop 9m zorgde ervoor dat Bilzen kon blijven scoren. Sporting deed nog enkele mooie pogingen, maar de bal kwam meermaals tegen de paal.
Besluit: Het tweede verlies voor Sporting van het hele seizoen. Dinsdag starten we terug geconcentreerd op de training & het komende weekend spelen we een zeer, zeer belangrijke wedstrijd thuis tegen Hasselt. Hierdoor willen we een warme oproep doen naar alle supporters van Sporting Pelt - kom de M16 aanmoedigen tijdens deze enorm belangrijke wedstrijd!
Afspraak om zondag (10 maart) 14u30 in de Sint-Hubertus Arena te Pelt!