Jeugd

 
12-03-2024 | Sven Spooren


Jeugdverslagen

Verslag JM10


Op zondag vertrok er een kleine delegatie van de JM10 richting Sint-Truiden. Er waren 2 ploegjes ingeschreven, en maar 7 spelers aanwezig. Trainster Nathalie maakte er dan maar 1 groot team van, en roteerde er op los. Meer dan speelminuten genoeg dus voor de kids.
Er werd goed gelopen, goede passen gegeven, goed verdedigd, en ook al mooi samengespeeld. Trainster Nathalie was tevreden!


Verslag J12


De J12 mocht op zondag koers zetten naar het zuiden van de provincie. We werden verwacht in Tongeren. De ploeg was wat verzwakt door meerdere afzeggingen, dus mochten Ryan, Kato en Matthias (van de JM10!) de ploeg komen depanneren. Wim mocht opdraven als gelegenheidscoach.
Allemaal geen ideale factoren om tegen de beste ploeg van de reeks te spelen. En dat mag gezegd worden, de jongens van Hubo Tongeren speelden bij momenten indrukwekkend: hoog tempo, prima techniek, en dreiging vanop elke positie.
De volleybalmatch op het veld langs ons zorgde meermaals voor verwarring. De scheidsrechters daar floten er op los, en dat maakte het voor de handballers van beide teams niet zo gemakkelijk.
Voor winst of verlies was het na enkel minuten duidelijk: hier maakten we geen schijn van kans op een overwinning. De jongens (en 1 meisje) konden gelukkig heel snel de knop omdraaien: gewoon leuk handballen, niet te veel naar de score kijken, en je uiterste best doen! Chapeau voor de inzet. En ondanks het niveauverschil werden er toch heel wat mooie acties gezien. Coach Wim was tevreden, en ook de supporters waren blij met de inzet en de mooie doelpunten. Matthias kon bij zijn debuut op een groot veld enkele doelpuntjes noteren! Ook Kato en Ryan kwamen tot scoren. Bedankt alle 3 om ons te komen helpen!


Verslag M12


Onze M12 mochten voor de 2e keer in evenveel weken richting de buren van DHCO trekken. Dit keer om in sporthal De Bemvoort DHCO 2 partij te geven. Dit bleek echter al snel een ongelijke strijd te worden door het niveauverschil. Onze opponent bestond veelal uit eerstejaars meisjes met weinig ervaring, terwijl wij met vooral ervaren meisjes op het terrein stonden. Van een echte handbalwedstrijd was er dan jammer genoeg niet echt sprake.
Onze meisjes lieten het niet aan hun hart komen en hebben de wedstrijd geconcentreerd aangepakt en goed samengespeeld. De bal ging weer gezwind rond. Coach Ingrid kon opnieuw naar hartenlust doorwisselen. En wie er ook op het terrein stond en op welke positie, iedereen bleef goed z'n streng trekken. Zo werd het toch nog een leerrijke wedstrijd. De 3 setjes werden vlot gewonnen.
Tot slot wil ik zeker de zichtbaar aangeslagen tegenstander een hart onder de riem steken. Ze handbalden ondanks de moeilijke omstandigheden enkele mooie kansen bij elkaar. Enkel het doelhout en onze verschillende doelmeisjes stonden in de weg. Vooral blijven volhouden en verder werken.
En aan onze Sporting meisjes: jullie deden het voortreffelijk! Proficiat!
Verslag J16
Vandaag speelden onze j16 de terugwedstrijd tegen het verre Kortrijk, die met een flink uitgedunde j16 ploeg probeerden hun punten te komen halen in het hoge Limburg. Daar dachten de onzen anders over. Onder leiding van Nick maakten ze snel de kloof en kon Kortrijk nooit echt aanklampen.
Vlak voor de rust gooide scherpschutter Zeno een vrije worp nog net op de deklat waardoor de stand 19-10 bleef.
In de tweede helft begon Sporting met een nieuw nummertje, ingefluisterd door Nick tijdens de rust, waarmee de score opnieuw de hoogte werd ingejaagd. Robbe blokte vele shots goed af en ook in de aanval verliep het vlotjes met af en toe een mooi uitgespeeld vliegertje. Kort voor het einde verijdelden een goed teruggekeerde Tuur en keeper Robbe nog een tegenaanval. Zo bleven de verhoudingen gelijk en eindigden we met een score van 36-20.
Alweer de punten binnen, nu enkele weekends rust.
We’ll be back soon!


Verslag M14


WAT! EEN! THRILLER! was dat op zondagmiddag om 13:00 in de Junior Campus tijdens de M14 topper tussen Sporting Pelt en HUBO Handbal. Inzet: de 2e plaats in de voorlopige stand achter het ongeslagen DHCO.
Dat de zenuwen strak gespannen stonden was goed te merken aan beide kanten. Het geleverde handbal was eerder slordig in de beginfase. Er werd wel aan een verschroeiend tempo gespeeld en dat leverde enkele doelpunten op voor beide teams. Na 10' stonden de bordjes op 4-3 in het voordeel van onze roodwitten. Het tempo zakte een beetje en zo kon de organisatie zich bij beide protagonisten herstellen. Ook de opbouw gebeurde wat verzorgder. Sporting kon op die manier de +1 op het bord houden na 20' handbal, ondanks een 2' straf, maar ook dankzij twee 7m missers van Hubo: 6-5. Daarna viel de 1e helft wat op slot en bleef deze score gehandhaafd met de rust. Weinig doelpunten dus na 25' handbal tussen 2 teams die heel erg aan elkaar gewaagd waren.
Na een verkwikkende rust floot ref Nick Deekens de wedstrijd terug op gang. Er werd gestreden voor elke meter. De defence en vooral de doelvrouwen aan beide kanten stonden sterk te keepen. (Shout out to Elodie!). Na 10 minuten was de stand daarom nog maar 8 tegen 7 voor onze Sporting girls. Na een dubbele 2 minuten straf bij Hubo kon er eindelijk een kloofje van 2 punten geslagen worden door een gretig Sporting! Maar Hubo was niet aangeslagen. Integendeel! Ze knokten zich met veel overgave terug in de wedstrijd en daardoor stonden de bordjes weer gelijk: 11-11! Alles te herdoen dus. En Hubo had duidelijk het momentum te pakken. Onze meisjes waren even het noorden kwijt door al dit aanvalsgeweld.
De hoogste tijd voor coach Ingrid om een Time-out kaart op de tafel te gooien. Niet direct om tactisch bij te sturen maar vooral om de rust terug in de ploeg te krijgen. En dat bleek het juiste recept! De Sporting girls hadden hun grip op de wedstrijd terug te pakken en kwamen furieus het terrein terug op. Ze konden nog 3x scoren en dat kon Hubo nog slechts 1 keer na opnieuw een 7m misser! Eindstand: 14-12.
De inmiddels wat verouderde Junior Campus daverde op zijn vesten na deze zeer intense wedstrijd (5x geel, 5x 2', 9x 7m!)! Wat moet het een zalig gevoel zijn geweest voor "de geest van het college" alwaar Sporting Pelt is ontstaan, om dit te mogen aanschouwen samen met de talrijk opgekomen supporters. Wat een team prestatie ook alweer van onze zeer jonge M14 ploeg. Nog effen nagenieten en dan met 2 voetjes op de grond, maar met een extra zak ervaring erbij, rustig verder werken. Heel dikke proficiat Sporting girls!