Jeugd

 
27-03-2024 | Sven Spooren


Jeugdverslagen

De M12 van Sporting Pelt trokken afgelopen zaterdagmiddag naar het mooie Bilzen voor 3 setjes handbal in sporthal De Zonhoeve. In een spannende vooruitgeschoven jeugdhandbalwedstrijd tegen Hestia Bilzen zagen de toeschouwers een gelijk opgaande strijd tussen 2 gelijkwaardige tegenstanders. Het eerste setje man-tegen-man was een spannende nek-aan-nek race waarbij Sporting Pelt nipt aan het langste eind trok na een doelpuntenfestival.
Ook het tweede setje, opnieuw man-tegen-man, ging gelijk op. Tot ongeveer halverwege... Toen vonden onze Sporting meiden elkaar plots blindelings en slaagden ze erin om een flinke voorsprong bij elkaar te handballen. Hestia was onder de indruk en gooide snel de handdoek. In gedachten waren ze al bezig om alles te geven in het 3e setje en dit naar zich toe te trekken. Het 2e setje werd dan ook probleemloos uitgespeeld en vrij makkelijk over de streep getrokken door de roodwitten.
In het 3e en laatste setje zagen de vele meegereisde Sporting ouders en grootouders 10 minuten lang een defensieve strijd met weinig doelkansen en doelpunten. Hestia handbalde enkele mooie kansen bij elkaar maar verzuimde deze af te werken. Bij een gelijke stand na tien minuten nam Sporting coach Ingrid een time-out. De pionnen werden -vooral aanvallend- een beetje herschikt en dit bracht meteen soelaas. De openingen werden terug makkelijker gevonden. Er werd ook iets beter uitgestapt in de verdediging. Dit alles resulteerde dan uiteindelijk in een hardbevochten setwinst.
Hestia Bilzen toonde zich als een leuk team met regelmatig mooie aanvallen door slimme positiewissels, waar Sporting Pelt aanvankelijk moeite mee had. Echter, onze M12 Sporting Girls bleken fysiek iets krachtiger en wisten op de cruciale momenten de openingen te vinden. Ze mochten zich dan ook al zingend de douche instorten en nadien genieten van de heerlijke versnaperingen. Kortom, niets dan zonnige gezichten tussen de maartse (hagel)buien door regio Bilzen. Goed gewerkt dametjes!